10 sfaturi pentru creșterea unui copil fericit

„Vreau ca copiii mei să fie fericiți”, aceasta este o frază obișnuită ori de câte ori întrebați părinții ce vor pentru copiii lor. Bunăstarea copiilor este foarte importantă pentru toți cei responsabili pentru ei. Părinții știu să găsească un echilibru între asigurarea copiilor și a-i face fericiți? A face ceea ce este mai bun pentru copil nu se traduce automat în fericire pentru ei. S-a descoperit că copiii fericiți se transformă în adulți de succes, deoarece sunt fericiți și la muncă și fără muncă. Este probabil să se mulțumească cu fiecare pas din viața lor și să se descurce mai bine. Îmi fac temele pentru a descoperi cum să cresc copii fericiți.

1. Fii fericit

Pare egoist, dar cum vor fi copiii tăi fericiți dacă tu nu ești. Cum împărtășești ceva ce nu ai? Cercetătorii au stabilit că atitudinea negativă sau depresia duce la părinții care acționează asupra copiilor lor, ceea ce duce la probleme de comportament în viața copiilor. Un părinte fericit emană automat o parte din fericire asupra copiilor, deși nicio componentă genetică nu îi poate conecta pe cei doi. Agățați-vă de prietenii care se bucură că se mai bucură de râs. Râsul este contagios.

2. Învață-i pe copii importanța construirii relațiilor

Cei mai mulți părinți nu își fac timp pentru a-i învăța pe copii să construiască relații, dar sunt abilități importante ale oamenilor. Încurajează-ți copilul să se implice în mici acte de bunătate. Aceste acte luminează starea de spirit a celorlalți lăsându-i să se simtă fericiți.

3. Nu intensificați realizările obținute

Copiii cu tutori perfecționisti sunt mai susceptibili să înregistreze niveluri ridicate de abuz de substanțe, depresie și anxietate. Aceasta înseamnă că părinții ar trebui să laude efortul, astfel încât copiii să se angajeze până când ajung la anumita dobândire. Dacă copilul tău este isteț, nu-i încuraja inteligența, deoarece ei vor fi întotdeauna în stare să nu-și piardă titlul inteligent, mai degrabă decât să se concentreze să se bucure de copilăria lor.

4. Aflați optimismul

Când copiii sunt învățați să privească lumea în mod optimist, sunt mai puțin predispuși la depresie, în special în perioada pubertății. Optimiștii au succes, trăiesc mai mult și mai sănătos; pentru că sunt mai puțin susceptibili să sufere anxietate și sfârșesc mulțumiți.

5. Inteligența emoțională

Învățând copiii cum să fie inteligenți emoțional este o abilitate care poate fi reținută. Permiteți-le copiilor să înțeleagă emoțiile lor în mod natural. Când se luptă cu emoțiile, empatizați cu ele, etichetați-le emoțiile, apoi validați ceea ce simt. În timp ce îi ajutați, anunțați-i că este în regulă să se simtă așa.

6. Lasă-i să fie independenți

A fi în preajma copilului în fiecare minut îi face să simtă nevoia de a depinde pe deplin de tine. Acest lucru este iritant, mai ales dacă este timpul de joacă și vezi că micuțul nu face ceva fatal, lasă-l să se desfășoare. Este bine ca, copiii să cadă în timp ce se joacă și vor învăța cum să se joace mai bine și mai în siguranță. Dacă vor cădea, vor plânge un minut, iar după aceea vor reveni la joacă.

7. Ajută-ți copilul să lucreze prin abilități interesante

Fiți dornici să observați orice abilități de care s-ar putea interesa copilul dvs. Este posibil să emulați mișcări de dans, să cânte la un instrument muzical sau orice altceva. Permiteți-le să continue în timp ce îi încurajați și îndrumați. Este posibil să urmărească abilitatea mai târziu sau nu, dar cu siguranță vor fi mai buni la ea.

8. Petreceți momente împreună

Petrecerea timpului și a momentelor cu copilul dvs. este încurajator, în special momentele pline de activități distractive. Jucați jocuri video împreună și nu uitați să vă dezactivați modul de adult și să deveniți un copil pentru o perioadă; acest lucru vă va consolida prietenia cu copilul. Dezvoltați încredere și consolidați legătura pe care o aveți cu copilul dvs. și vor fi fericiți să se comporte cu voi ca și cu un prieten.

9. Măriți timpul de joacă

Majoritatea copiilor sunt atât de atenți la ceea ce fac de frica pedepsei, încât uită să se bucure de timpul lor de joacă. Permiteți-le copiilor să se bucure de timpul de joacă nestructurat care îi ajută în dezvoltarea emoțională și cognitivă. Învață cum să rezolve conflictele între ei, împărtășesc, negociază, vorbesc și reglează comportamentul și emoțiile.

10. Ascultă-ți copilul

Copiii au emoții și le comunică. Ca părinte, ar trebui să poți detecta când copilul tău dezvoltă un complex de inferioritate. Ei trebuie să știe prima persoană cu care pot vorbi despre orice, oricând. A lua cina împreună ca familie este o parte a ascultării, deoarece copilul poate vorbi în timp ce părinții ascultă. Cercetătorii au descoperit că, copiii care se bucură de cina cu familiile lor sunt mai puțin deprimați și sunt mai puțin susceptibili să apeleze la droguri.

Creșterea unui copil fericit este o sarcină dificilă, deoarece trebuie să înveți să interacționezi și să oferi îndrumare moderată în timp ce îți menții responsabilitatea ca părinte. Copiii se vor baza pe tine atunci când vor avea nevoie de ajutor și când vor avea nevoie de un partener cu care să se joace. Învață să fii acea persoană pe care copilul tău se poate baza de fiecare dată, să fii jucător de echipă, părinte și prieten, asta va fi o sursă de fericire pentru copilul tău. Toți părinții își doresc ca copiii lor să devină adulți de care sunt extrem de mândri mai târziu în viață.