5 moduri in care meditatia iti mareste productivitatea - I

5 moduri in care meditatia iti mareste productivitatea – I

Meditatia este atat o abilitate, cat si o arta. S-a dovedit ca creeaza noi conexiuni si cai neuro in creierul unei persoane. Toate aceste noi moduri de a gandi sau de a privi lumea se reflecta in anumite comportamente: esti capabil sa obtii mai mult in mai putin timp; stii cum sa stapanesti concentrarea si atentia. Iata cateva lectii specifice pe care ni le promoveaza meditatia in ceea ce priveste productivitatea:

1) Sa lucram cu abilitatea de a ne concentra pentru a obtine mai mult in mai putin timp, pe masura ce intelegem cum functioneaza creierul si ce reactii automate trebuie ajustate. Sa lucrezi mai putin si sa realizezi mai mult nu este usor. In meditatie, invatam inceputul perfect: cum sa ne concentram pe un singur lucru la un moment dat.

2) Sa te concentrezi pe un singur lucru la un moment dat. Multitasking-ul nu este cu adevarat productiv, deoarece creierul are nevoie de 20 de minute sa se schimbe si sa fie absorbit complet de noua activitate. In meditatie, cream obiceiul si motivatia necesare pentru a ne indrepta atentia, impartind temelia pentru indeplinirea cu succes a sarcinilor si responsabilitatilor vietii de zi cu zi.