Blog personal - Mihai Grigorescu | 5 sfaturi pentru o viață fericită
16507
post-template-default,single,single-post,postid-16507,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

5 sfaturi pentru o viață fericită

Te simți vreodată complet neputincios și amărât? Am o veste bună – acest lucru se întâmplă tuturor și acesta este motivul pentru care puteți alege fie să vă cufundați în acest sentiment, fie să vă reamintiți că toate sentimentele sunt în regulă. În acest articol, voi vorbi despre obiceiuri fericite. Vă voi arăta cum să vă reamintiți: lucrurile vor fi bune, chiar și în acele momente în care totul pare lipsit de speranță.

1. Exerciții zilnice
Corpul și mintea dvs. sunt interconectate,iar în acest moment al vieții voastre nu pot fi separate. Tot ceea ce faci corpului tău îți va afecta și mintea. Faceți ceva bun pentru corpul vostru: 1) exerciții fizice, acestea vor schimba echilibrul chimic și vă va face mai fericit; 2) faceți masaj și oferiți-vă destulă relaxare; 3) dormi mereu suficient. Oamenii care nu dorm nu ajung să fie inutili plimbându-se ca niște zombi.

2. Faceți o regulă mare pentru a zâmbi străinilor
Când înveți să fii drăguț cu acei oameni pe care nu îi cunoști, vei fi și mai drăguț cu tine. Mergeți în fața oglinzii și încruntați-vă – cum se simte? Acum zâmbește – cum se simte? Fără comentarii. Zâmbește cât poți!

3. Surprize fericite pentru cei dragi cu atenție și cadouri
Oamenii sunt ființe empatice. Neuronii noștri oglinditori ne pot literalmente face să simțim ceea ce o altă persoană simte în acest moment. Când oamenii din jurul tău sunt fericiți, mulțumiți, recunoscători, la fel vei fi și tu. Deveniți creatorul unui mediu uman bun pentru dvs. – surprindeți-vă pe persoana iubită cu o ceașcă de ceai, un cadou plăcut, un masaj sau o corvoadă pe care o faceți pentru ei.

4. Luați-vă la o întâlnire
Când mergeți doar la o întâlnire, puteți face exact ceea ce doriți, fără a fi nevoie să compromiteți nimic. Această practică este importantă din două motive: 1) vă permiteți să vă doriți ceva;               2) exersezi să te întrebi ce vrei și să-ți oferi singur. După ce o faci, devii mai fericit, iar oamenii din jurul tău reacționează la fericirea ta, reflectându-te. Aflați mai multe despre datele artistului și despre recuperarea creativității în cartea lui Julia Cameron, Artist Way.

5. Oamenii au sentimente. Este bine să simți ceea ce simți.
– Vreau să simt tot ce îmi aduce viața asta – a spus prietenul meu.

– Vreau să mă simt fericit tot timpul, nu-mi pasă de nimic altceva, – am răspuns.

Privind înapoi la această conversație care a avut loc acum 3 ani, îmi dau seama cât de orb era să mă aștept să fiu mereu fericit. Este ca și cum ai avea zile însorite, fără noapte sau ploaie, ca veri fără ierni. Este în regulă, dar fără aromă. Ori de câte ori întâlnești o stare de care nu te bucuri sau simți ceva ciudat și inconfortabil, te felicit – te afli în zona ta de confort și crești! Este una dintre cele mai uimitoare și plină de satisfacții senzații din viață atunci când crești! Mergeți înainte și fiți curajoși! Dezvoltarea vă va răsplăti cu fericire și, odată ce scăpați de așteptările de a fi întotdeauna fericit, veți observa cum vă veți elibera de tensiune.

 

Dragostea este reală, se întâmplă lucruri bune și vom fi în regulă.