Blog personal - Mihai Grigorescu | 7 moduri în care yoga te poate ajuta să te descurci mai bine la facultate
16498
post-template-default,single,single-post,postid-16498,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

7 moduri în care yoga te poate ajuta să te descurci mai bine la facultate

Oricine a fost chiar la facultate poate spune cu încredere că au fost supuși la mult stres cu toate examenele și responsabilitățile constante. Menținerea a tot ceea ce poate fi destul de dură pentru oricine și există foarte puține modalități care vă pot ajuta să faceți față anxietății.

Yoga a fost folosit de ani buni pentru a promova nu numai sănătatea fizică, ci și psihică. Încurajează relaxarea și ajută corpul să-și consolideze forța. Studenții de la colegiu pot beneficia cu adevărat de yoga dacă îl încorporează în viața lor de zi cu zi. Iată doar câteva dintre modalitățile prin care se poate dovedi util.

1. Poate încuraja relaxarea
Primul lucru pentru care yoga este cunoscut este acela de a ajuta oamenii din întreaga lume să găsească o modalitate de a se relaxa și de a lua ceva timp din viața lor de zi cu zi pentru a pur și simplu înceta să mai gândească și să-și odihnească mintea. Practicarea yoga este o modalitate excelentă de a da drumul la tot ceea ce te stresează și te poate ajuta să te simți cu adevărat împrospătat după o sesiune rapidă.

2. Poate ameliora anxietatea
Cel mai bun lucru despre yoga este că te poate ajuta cu adevărat să te descurci cu anxietatea. Prin toate metodele utilizate pentru a induce relaxare, yoga vă poate învăța câteva forme de respirație și trucuri care vă pot ajuta să faceți față situațiilor stresante.

Există o serie de studii care au studiat efectele yoga asupra persoanelor care se confruntă cu tulburări de anxietate și au arătat că, de fapt, poate ajuta la scăderea simptomelor anxietății.

3. Vă poate ajuta sănătatea
Dacă sunteți unul dintre acești oameni care nu au timp niciodată să meargă la sală, dar doriți să rămâneți în formă și să aveți grijă de corpul dvs., atunci yoga vă poate ajuta cu adevărat să vă mențineți greutatea sub control. Nu numai că yoga vă va ajuta corpul să se dezvolte mai puternic, dar s-ar putea să fiți capabil să reduceți inflamația din corp și să vă îmbunătățiți sănătatea inimii.

Yoga te poate ajuta să obții un corp sănătos și o minte sănătoasă. În orice caz, te vei putea simți mai bine și asta nu te va ajuta decât să te comporți mai bine în fiecare aspect al vieții tale de zi cu zi.

4. Poate promova o calitate mai bună a somnului
O altă problemă foarte frecventă pentru mulți studenți este privarea de somn. Cei mai mulți studenți tind să rămână până târziu și asta le poate afecta cu adevărat calitatea somnului și nivelul lor de energie.

Există studii care au arătat că persoanele care practică yoga reușesc să adoarmă mai repede, să doarmă mai mult și reușesc să se simtă mai bine odihniți dimineața spre deosebire de alții care nu practică. Să dormi suficient te va ajuta să memorezi lucrurile mai ușor și să îți treci zilele cu mai puțin efort, așa că probabil ar trebui să iei în considerare faptul că poți să încerci yoga.

5. Îți poate îmbunătăți sănătatea mentală
Yoga are multe efecte asupra celor care îl practică, dar unul dintre cele mai importante sunt cele antidepresive. Diferitele tehnici de respirație implicate de yoga vă pot ajuta nu numai să vă simțiți mai bine fizic, dar vă pot îmbunătăți și starea de spirit.

Se crede că yoga ajută la creșterea naturală a producției de serotonină. Serotonina este un hormon care ajută la creșterea sentimentelor de euforie și fericire în organism și joacă un rol foarte important în tratamentul depresiei.

6. Îți poate crește concentrația
Unul dintre lucrurile pe care le înveți în cadrul cursurilor de yoga este concentrarea. Dacă doriți să puteți menține o anumită poziție pentru o anumită perioadă de timp, va trebui să vă concentrați complet pe ceea ce faceți și va trebui să vă eliberați de toate celelalte tipuri de distrageri.

Practicând yoga vei putea implementa acest lucru în viața ta de zi cu zi și chiar dacă te lupți cu concentrarea, cel mai probabil vei putea începe să lucrezi la această problemă. Marie Fincher, expertă educațională a companiei Trust My Paper a vorbit de mai multe ori despre luptele sale personale cu lipsa de concentrare: „Yoga te poate ajuta să găsești un mod unic de a te concentra pe ceea ce faci și îți va schimba cu adevărat viața de zi cu zi” .

7. Te poate ajuta să socializezi mai mult
Există mulți studenți care nu își pot permite un abonament la sală sau care pur și simplu nu se pot deranja să meargă la sală. Yoga oferă un mod de exercițiu care se poate în desfășura în grupuri mici și există multe grupuri de studenți care oferă lecții pentru o sumă mică de bani.

Prin aceste grupuri mici, nu veți putea doar să exersați și să faceți ceva pozitiv pentru corpul vostru, dar veți putea, de asemenea, să cunoașteți destul de mulți oameni noi și să socializați. Acest lucru va fi pozitiv doar pentru dvs., deoarece veți putea să vă faceți mai mulți prieteni, să vă stimulați stima de sine și să vă vedeți anii de facultate dintr-o perspectivă diferită.