Achizitia unei geci de iarna! Ce sa faci si ce sa eviti?

Odata cu sosirea frigului, o geaca noua de iarna pare a fi o idee foarte buna. Atunci cand mergi la cumparaturi pentru a-ti completa garderoba sezonului rece insa, s-ar putea sa te lovesti de cateva probleme. Ce material trebuie sa aiba geaca? Cat de lunga trebuie sa fie? Cat trebuie sa coste si mai ales, de unde trebuie sa o cumperi?

Sunt intrebari legitime, ale caror raspunsuri te pot ajuta sa te bucuri de o geaca calduroasa si rezistenta.

Piata este plina de oferte de geci dama, paltoane, geci barbati si diverse solutii vestimentare, mai mult sau mai putin inedite. Atunci cand iti cumperi geaca insa, trebuie sa stii ce este cu adevarat important.

Acorda atentie maxima magazinului

Magazinul este primul element cu care iei contact in momentul in care iti cumperi o geaca de iarna si este, de foarte multe ori, cel mai important. Un magazin cunoscut, cu feedback bun din partea clientilor, iti poate oferi garantia faptului ca orice ai cumpara, faci o achizitie buna. Un magazin no-name, in schimb, poate genera o serie de probleme. Exista multe magazine care, manate de dorinta de a se aproviziona cat mai ieftin, cumpara haine de la producatori ilegali, care aduc pe piata o multime de haine contra facute. O astfel de haina, desi mai ieftina, poate sa genereze probleme de sanatate si sa se uzeze mai repede. Este motivul pentru care, inainte de a alege un magazin, trebuie sa acorzi atentie urmatoarelor aspecte:

– Numele magazinului. Cel mai indicat este sa optezi pentru magazinele de brand, care vand produsele facute in regim propriu;

– Feedbackul magazinului. De asemenea, este important sa gasesti un feedback cat mai bun despre magazinul pe care l-ai ales. Din fericire, internetul este plin de sfaturi si de pareri despre diverse magazine;

– Locatia magazinului. Daca vrei haine ieftine si de buna calitate, cel mai bine este sa alegi un magazin online. Daca alegi totusi o varianta fizica, este indicat sa te orientezi spre magazinele care nu sunt in centru, deoarece, de cele mai multe ori, preturile din centrul orasului sunt mai mari.

Materialul gecii, foarte important

Odata ce ti-ai ales magazinul, este bine sa te orientezi spre geaca pe care o vei purta toata iarna. Din punct de vedere estetic, este problema ta ce porti. Din punct de vedere al calitatii insa, trebuie sa alegi un material care sa fie rezistent la frig, care sa fie rezistent la umezeala si care sa nu se decoloreze prea repede. Cele mai indicate geci pentru iarna sunt cele realizate din materiale sintetice, impermeabile. Sunt construite special pentru a lasa pielea sa respire si, de cele mai multe ori, sunt foarte calduroase. Evident, poti opta si pentru piele sau pentru materiale naturale, precum bumbacul.

Modul in care vine pe tine

Inainte de a cumpara geaca, trebuie sa o probezi. Nu te multumi sa o iei pe tine si sa te uiti in oglinda! Incearca sa te plimbi putin cu ea, sa stai jos si sa iti pui o bluza ceva mai groasa, pentru a descoperi daca este ceva mai mare.