Blog personal - Mihai Grigorescu | Acumulatorii de laptop
15667
post-template-default,single,single-post,postid-15667,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
acumulator laptop

Acumulatorii de laptop

La inceput, calculatoarele erau mari si foarte scumpe. Un calculator era cat o camera obisnuita si erau scumpe deoarece tehnologia la inceput era costisitoare si necesitau multe piese. Odata cu trecerea timpului, a cererii crescute si a gasirii de noi resurse, inventii de noi tehnologii, calculatoarele s-au micsorat din ce in ce mai mult, acuma fiind de dimensiunea unei cutii, la care se mai adauga o tastatura, un mouse si un monitor. Dar tehnologia nu s-a oprit aici si expertii au reusit sa micsoreze totul si mai mult, astfel ca mouse-ul, tastatura, monitorul si unitatea centrala au ajuns sa fie o cutiuta mica ce poate fi mutat cu usurinta. La acesta s-a mai adaugat acumulatorul si asa a aparut laptopul.

Laptopurile la inceput erau slabe ca performanta dar consumau foarte repede acumulatorul. Odata cu avansarea tehnologiei si a cerintelor pietei laptopurile devin din ce in ce mai performante in timp ce acumulatorul rezista din ce in ce mai mult.

Acumulatorul de laptop este format din mai multi acumulatori cu o configuratie specifica, in functie de tipul de laptop si producator. Acesti acumulatori se afla intr-o carcasa ce poate fi detasata usor de la laptop si inlocuita in caz de uzura sau nevoia de o utilizare de lunga durata. Pentru unele modele de notebook exista posibilitatea achizitionarii de acumulatori cu 20 % pana la 80 % autonomie crescuta. Acumulatorul de laptop difera in functie de model si producator, astfel ca un acumulator nu poate fi folosit la mai multe laptopuri.

Acumulatorii de laptop au incorporate 2, 3, 4, 6, 8, 9 sau 12 celule, in functie de laptop. De regula numarul de celule dintr-un acumulator este determinat de dimensiunea ecranului la laptop si de performantele acestuia, dar cel mai mare consumator de energie dintr-un laptop este ecranul. Chiar daca un laptop vine cu un acumulator standard ce ofera o performanta medie, exista la unele modele de notebookacumulatori in comert cu mai multe celule in functie de cerintele proprietarului de utilizare.

Viata medie a unui acumulator de laptop este de 1-3 ani daca acesta este utilizat corespunzator. Utilizarea defectuoasa a acumulatorului duce la perioada de viata a acumulatorului respectiv. Se recomanda a nu se utiliza acumulatorii de laptop pana la epuizare, acest lucru fiind reglat din BIOS-ul laptopului. In momentul cand acumulatorul laptopului se apropie de golire esti avertizat si la un moment dat laptopul intra in hibernare, adica salveaza tot ce lucrai pe memoria RAM si se opreste din functionare, asta pentru ca sa iti proteje acumulatorul.

Acumulatorul de laptop ofera mobilitatea necesara lucrului in afara biroului, cand esti pe drum, in parc si totusi ai nevoie sa stochezi anumite date. Laptopurile devin din ce in ce mai usoare, mai performante si acumulatorii din ce in ce mai eficienti. Astfel tu poti sa faci afaceri oriunde ai fi. In plus, la momentul cand exista pana de curent tu poti sa iti continui activitatea, acumulatorul salvandu-ti in acelasi timp componentele care sunt sensibile la caderile de tensiune.

Acumulatorul de laptop, un lucru atat de simplu dar care iti ofera mobilitate in proiectele tale.