Blog personal - Mihai Grigorescu | Alegerea corecta a unui mobilier pentru nou nascuti
15810
post-template-default,single,single-post,postid-15810,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
Mobilier pentru bebe

Alegerea corecta a unui mobilier pentru nou nascuti

Vestea unui nou nascut incanta toata familia si devine rapid un motiv de entuziasm pentru parintii, care abia asteapta sa redecoreze casa pentru a-l primi pe noul membru al familiei. Cu toate ca ideile sunt multe si ca alegerea unui mobilier pentru nou nascuti pare usoara, exista cateva criterii ca punct de reper pentru siguranta celui mic.

Astfel, orice initiativa decorativa pentru dormitorul bebelusului trebuie sa corespunda atat unor cerinte estetice specifice, cat si unor principii de siguranta. In acest caz, investitia in mobilier bebe devine nu doar interesanta, dar si un proces de achizitie responsabil. Pentru a lua decizii intelepte, trebuie sa urmezi cativa pasi strategici.

1. Masuratorile

Calculeaza dimensiunile camerei pe care vrei sa o mobilezi, astfel incat sa stii ce tip de mobila bebelusi corespunde spatiului pe care il detii. De obicei, este recomandat sa cumperi o saltea buna si o masuta pentru schimbat scutecele, care de obicei ocupa spatiul de langa perete. In functie de masuratorile stranse poti sa iti dai seama ce alte obiecte poti sa adaugi in decorul camerei pentru copii, iar in functie de asta vei identifica exact lucrurile de care ai nevoie, pe langa cele doua piese esentiale mentionate deja.

2. Variantele

Inainte de a investi in mobilier pentru nou nascuti este important sa cercetezi piata si sa vezi ce ofera marile magazine. De la culori, imprimeuri si diverse teme decorative, o viziune ampla asupra multitudinii de oferte te va ajuta sa iti formezi o idee de baza.

3. Siguranta

Verifica ce producatori indeplinesc criteriile de siguranta necesare unui mobilier bebe, cautand pe internet diferite referinte din acest punct de vedere. Odata ce ai consultat mai multe etape, vei reusi sa selectezi exact ceea ce ai nevoie. Totodata, vei reusi sa justifici investitia ta.

4. Patutul

Principalul obiect de mobilier pentru nou nascuti este patutul in care va dormi bebelusul. Foarte multi producatori vand modele care se modifica odata cu cresterea copilului tau, ceea ce reprezinta un avantaj. Un patut care poate sa devina atat standard, cat si unul cu protectie pentru varstele mici este ideal pentru o familie care nu doreste sa investeasca de mai multe ori in acelasi tip de piesa de mobilier.

5. Masuta de schimb

Asemenea patuturilor, majoritatea masutelor pentru schimbatul scutecelor se pot configura in functie de nevoile fiecarui proprietar. Poti sa optezi pentru o masuta cu sertare, in care sa depozitezi diverse produse de ingrijire pentru nou nascuti, dar in acelasi timp sa faci si economie de spatiu.