Blog personal - Mihai Grigorescu | Alimentatia bio – nesitate sau moft?
15749
post-template-default,single,single-post,postid-15749,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
produse bio

Alimentatia bio – nesitate sau moft?

Alimentatia bio este in trend. Mai ales atunci cand parintii doresc sa-si creasca copiii cat mai sanatos posibil. Si, pentru ca cea mai potrivita carne pentru copii este carnea de pui, cu ea se incepe si diversificarea alimentatiei sugarilor. Si pentru a intelege ce inseamna, de fapt, alimentatie bio, si cat de sanatoasa si benefica este ea in dezvoltarea copiiilor, va invitam sa cititi materialul de mai jos.

Alimentele bio – o moda sau o necesitate!
In ultimul timp, in mass media au aparut o serie de reportaje potrivit carora carnea de pui, intalnita in supermarket-uri si nu numai, provine de la pui crescuti cu ajutorul antibioticelor, hormonilor si a altor substante deloc sanatoase pentru organismul uman si pentru dezvoltarea copiilor. Tot mai multi copii, aflati la varsta pubertatii, sunt diagnosticati cu un nivel mult prea mare de estrogen in organism. Un nivel foarte ridicat de estrogen conduce catre dereglari hormonale, acestea afectand atat psihicul cat si fizicul unui copil. Si daca puiul din comert nu este sanatos, majoritatea oamenilor si-au indreptat atentia catre o alimentatie sanatoasa, alcatuita, in principal, din produse bio. Alimentele bio, la ora actuala, nu reprezinta o moda, ci o necesitatea pentru o viata sanatoasa si armonioasa.

Ce inseamna alimente bio?
Alimentele bio sunt cele crescute  natural, fara substante chimice de stimulare a cresterii, faraPui bio inseamna pui crescut natural, fara suplimente cu estrogen, fara antibiotice, fara hormoni de crestere sau alte substante nocive si chimicale. Pui bio inseamna pui crescut in gradina bunicii, cu iarba, grau si porumb din gradina. De semenea, este puiul crescut in libertate si nu inchis intr-un spatiu mult prea mic pentru nevoile sale. Atunci cand vorbim de pui bio, ne gandim la un pui cu o carne frageda, sanatoasa si foarte gustoasa, esentiala in cresterea si dezvoltarea copiilor. Carnea de pui bio este diferita de carnea de pui intalnita in comert. Cea din comert este fada si are un aspect albicios si apoasa.

De unde putem procura alimente bio? 
Acestea se gasesc atat in supermarket-uri, pe rafturile specifice produselor bio, cat si in magazine specializate in produse ecologice. In Romania, magazinele destinate produselor ecologice sunt in plina dezvoltare astfel, nu este niciun efort sa gasesti alimente din carne de pui ecologice, sub orice forma o doriti: pulpe, piept, aripi sau pui intreg. Insa, dupa cum banuiti deja, cel mai bun pui bio il poti gasi in gradinile taranilor. Crescut cu cereale naturale si iarba prospata, in curtile gospodarilor din Romania, exista adevarate crescatorii de ecologice de pui. In astfel de crescatorii, puii cresc pe sol, sunt hraniti cu porumb si floarea soarelui, fara antibiotice, fara hormoni de crestere. In aceste ferme, puii se taie la varsta de 120 de zile, cand au o marime similara cu cea a puilor din comert, taiati la 30-40 de zile. In crescatoriile specializate pe cresterea ecologica a puilor si gainilor de carne, pasarile se taie cu doua zile inainte de livrare, se curata si se congeleaza pentru a rezista la transport. Un pui bio congelat are o valabilitate de 90 de zile. Dupa decongelare, acesta poate fi valabil maxim 4 zile, depozitat in frigider. Greutatea medie unui pui bio este intre 2-2,5 kg. Astfel, daca va doriti o viata sanatoasa pentru copilul dvs., o alimentatie bio este o necesitate si nu un moft.