Alioja – Episodul 1…

Astăzi, odată cu acest articol lansăm la apă o nouă categorie ce cu siguranță își va găsi locul în istoria  acestui blog și va câștiga aprecierea voastră ca cititori: UN SERIAL despre angajații RCS despre care în timp am ajuns să cunoaștem atâtea. Vom încerca ca măcar o dată pe săptămână  să publicăm o întâmplare care i-a avut drept protagoniști pe acești lucratori “exemplari” ce își câștigă pâinea cu atâta trudă muncind pe plantația Erdeesh, sperând ca prin aceste rânduri să vă facem zilele mai luminoase.

Trebuie menționat că întâmplările ce vor fi povestite aici sunt autentice dar din motive lesne de înțeles  numele celor implicați vor fi înlocuite  cu nume fictive.

ALIOJA.

Alioja face parte din categoria aceea de oameni cu care știi sigur că nu ai putea să fii prieten niciodată. Scund de statură, față comună, cu excepția unui sac de păr în cap care niciodată nu e destul de scurt și se revarsă în cele două laterale, brăzdat de o cărare pe mijloc de toată frumusețea. Rapid în vorbire, ușor bâlbâit și un pic agramat, ALioja se încadrează perfect în tiparul lucrătorului român.

Alioja lucrează ca om de intervenții pe una din zonele Bucureștiului, cu alte cuvinte este omul care vine acasă la client pentru a rezolva problema reclamată. Nu îți merge cablul sau internetul? Nu-i problemă, Alioja e la datorie. Singura problemă e că Alioja nu prea înțelege ce inseamnă să respecți clientul și nu prea le are cu răbdarea.

Într-o zi prin dispecerat vine o reclamație. Un client a sunat să reclame că nu îi merge internetul. Se duce Alioja la client acasă ca să îi rezolve problema.
Bate la ușă.
Nu răspunde nimeni. Bate din nou.

Nimic.

Bate din nou. Tot nimic.

”‘Tu’ți dumnezeu mătii cu reclamaț…”

Nu apucă să termine de injurat Alioja că se aude ușa descuindu-se. Alioja, deja plin de spume pentru că așteptase atâta în fața ușii, cum se deschide dă să intre năvală. Când colo ce să vezi: În ușă un copil de vro 12 ani așea, ce se uita la Alioja un pic speriat. Alioja dă să intre:

–          Aici e problema  cu internetu’?

–          Da, tata a sunat…

–          Deci tactu’ a sunat ha?

Intră în casă, se duce la calculator, după câteva secunde află și problema: mufa cablului utp avea clema ruptă.

Alioja întreabă, plin de nerăbdare:

–          Al cui e calculatoru’?

–          Al lui tata.

–          Cine îl folosește?

–          Păi tata.

–          Cine a sunat să reclame ?

–          Tata.

–          Cine a rupt clema asta?

–          Păi nu știu, cred că tata…

–          Deci tactu’ da?

–          Da …

–          Păi atunci e simplu bă: Tactu’ a rupt-o, TACTU’ S-O REPARE!

Alioja i-a aruncat cu cablul în față și a plecat.

Și dus a  fost.