Alioja – Episodul 2

Așa cum în viața fiecărui om există cel puțin o slăbiciune și Alioja are punctul lui slab: femeile. Dacă de obicei nu se lasă înduplecat de nimeni pentru nimic, nici măcar când vine vorba de colegi, când vine vorba de femei situația se schimbă radical și Alioja devine cel mai serviabil om, în stare să facă orice și oricum pentru a obține un compliment sau o mulțumire. Au existat însă și momente când lucrurile nu au mers așa cum s-a așteptat. Și ce urmează să citiți e unul dintre ele.

Dar să vă povestesc.

Într-o zi, Alioja primește o sesizare că unui client nu îi funcționează internetul. Ajunge în locație, bate la ușă…Și îi deschide o femeie de vreo 25 de ani, frumușică foc.
Alioja, gentleman din fire, cum vede femeia că deschide repede își trage șapca din cap în semn de salut, provocând toată pleata netunsă de pe cap să i se inșire pe ochi, așezandu-se singură într-o cărare pe mijloc de toată frumusețea, de parcă ar fi fost dresată.

Intră în casă, femeia îi spune problema: calculatorul ei nu se conectează la internet. Alioja, bun samaritean din fire, mai ales când se află în casa unei femei de 25 de ani, se bagă pe sub biroul fetei, verifică într-o clipă cablurile din apartament, scoate cablul de pe baghetă și îl verifică până la cutie, totul este în regulă. Dar Alioja nu e genul de om care să cadă de prost în fața femeilor, așa că se mai învârte încă vreo 20 de minute, mai repetă operațiunea de vreo 3 ori, poate-poate o afla care e problema.

În cele din urmă, femeia, văzând că nu se întâmplă nimic spune:

– Nu reușiți să vedeți despre ce e vorba?

Alioja nici să nu audă. Problema este sub control, este ca și rezolvată, trebuie doar să mai facă niște ultime verificări. Verificări care se mai întind pentru încă 30 de minute, fără nici un rezultat.

Femeia, plină de nerăbdare. Alioja plin de spume că nu știe ce să facă. La care ea spune:

– Știți, chiar nu înțeleg de ce pe laptop merge și pe ăsta nu…
– Poftim…?
– Da, păi pe laptop îmi merge. Doar pe desktop nu.
Alioja să înebunească și alta nu. A pierdut o oră prăfuindu-se în ultimul hal și problema era de fapt inexistentă. Frustrat la maxim, dar încercând totuși să fie un gentleman în continuare, încercă să îi explice femeii bâlbâindu-se ușor că problema nu era de la ei. Din moment ce unul merge și altul nu…

Femeia nu renunță:

– Păi da, dar mie nu îmi merge calculatorul.
– Păi da doamnă, dar nu e de la noi, laptopul merge…
– Păi laptopul e laptop, calculatorul e calculator.
– Da doamnă, dar dacă unu merge, nu e clar că …
– Da mai lăsați-l dracu de laptop domnule! Țipă femeia și aruncă laptopul în pat. Considerați că nu există laptopul ăasta aici și demonstrați-mi că am conexiune la internet!
– C-C-Cum adică doamnă?
– Cum ați auzit. Dacă nu era laptopul ăsta ce făceați?
– Cum ce făceam?
– Cum ați auzit! Repet: considerați că laptopul nu există. Arătați-mi că am conexiune!

Alioja se înroșise de nervi. Știa ce trebuia să facă. A rugat femeia să aștepte câteva minute. A ieșit din apartamentul femeii și s-a întors puțin mai târziu cu o geantă neagră.

– Deci nu vreți să îmi dați laptopul?
– Nu, spuse femeia.
– Și nu înțelegeți că dacă pe laptopul dumneavoastră merge și pe desktop nu, nu e de la noi?
– Eu nu am laptop.
– Nu aveți laptop?
– Nu.

Alioja era albastru.

– Deci nu aveți laptop?
– Nu, am zis!
– Tocmai ce ați…
– Aici nu există nici un laptop!!!
– Deci nu aveți laptop?
– Nu!

LA care Alioja, deschizând geanta neagră:

– Las’ că am eu!!!

Și scoate un laptop pe care în conectează la cablul femeii, care rămăsese cu gura căscată, și îi arată că conexiunea funcționează.

După care a plecat, și în drum spre ieșire, a deconectat-o din cutie.