Blog personal - Mihai Grigorescu | Amenajarea unui restaurant, secrete din partea profesionistilor
15670
post-template-default,single,single-post,postid-15670,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
restaurant ploiesti

Amenajarea unui restaurant, secrete din partea profesionistilor

Nu-i un secret faptul ca industria culinara este un sector competitiv, iar din aceasta cauza fiecare detaliu conteaza in momentul in care un nou concept este lansat pe piata. Un proces costisitor, ce-i drept, lansarea unui restaurant reprezinta o provocare pentru proprietari, dar si o veste excelenta pentru pasionatii de gastronomie.

Ideea

Pentru a da startul unui proiect este necesar sa existe o idee, o sclipire din partea unei persoane. Sa se aleaga fie un artificiu arhitectural, care sa-l faca pe client sa spuna „wow” in momentul in care paseste pentru prima data pragul restaurantului, fie un meniu care sa impresioneze prin intermediul preparatelor pe care le contine. Ramane la alegerea fiecarui proprietar in parte daca aspectul definitoriu pentru viitorul sau restaurant va fi meniul ori designul locatiei.

Stilul amenajarii

Minimalist. Mult mai intalnit in peisajul occidental, stilul simplist a inceput sa castige simpatia proprietarilor din Estul Europei care de-a lungul anilor au calatorit si au observat care sunt artificiile care ii atrag pe clientii de pretutindeni. Si, bineinteles, ei au inceput sa implementeze stilul minimalist din dorinta de a oferi clientilor ceva nou.

Clasicul. Desi cu greu il mai putem numi un stil, pentru ca el a fost reinterpretat in mii si mii de feluri, stilul clasic inca se regaseste in majoritatea localurilor. Tocmai din aceasta cauza, un proprietar care intentioneaza sa isi deschida un restaurant in Ploiesti nu va alege calea riscului, ci va miza pe un aspect conservator, clasic.

High – tech. Stim ca suna avangardist, insa stilul tehno pare a fi prezent in tot ceea ce ne inconjoara, asa ca de ce nu ar fi si in plan gastronomic? Pentru a imprima restaurantului vostru un astfel de decor trebuie sa apelati la obiecte de mobilier realizate din sticla, peste care pot fi suprapuse ornamente ce au la baza metalul.

Oriental. In primul rand, stilul oriental emana eleganta, iar din aceasta cauza el atrage si atentia publicului autohton. Fiind definit de o coloristica bogata, de tesaturi matasoase si satinate, stilul inspirat din peisajele condimentate ale orientului indepartat este expresia pura a luxului si a rafinamentului, dar si tot ceea ce ii trebuie unui restaurant care vrea sa ajunga celebru.

Layout-ul localului

Dupa ce ati stabilit stilul pe care il doriti in al vostru local, puteti da curs planificarii spatiului. Pentru ca el sa fie unul echilibrat, devine imperativ sa gestionati eficient schema de culori aleasa, sa oferiti atentie grupurilor sanitare, dar si sa va ganditi la amplasarea celorlalte elemente importante. Iar din aceasta categorie amintim atat mesele si scaunele ( sau canapelele), cat si scena sau spatiul dedicat ringului de dans.