Credit

Analiza creditelor pe care le detin

Daca stau sa fac o analiza a creditelor pe care le detin cu acte in regula, plus datoriile cele mai mari pe care le-am avut de-a lungul a 15 ani de locuit singura, imi dau seama ca obrazul subtire cu cheltuiala se tine sau, cu alte cuviante, cele mai importante parti din veniturile mele nu foarte consistenta, s-au dus, dintre toate, pe renovarea casei.

Rezultatul a fost unul mai mult decat multumitor, e adevarat, in sensul ca am acum un apartament facut dupa chipul si asemnarea mea, modern si luminos, decorat in culori vesele, aranjat plin de gust, folosind la maxim spatiul in asa fel incat sa fie incapator si sa asigure confortul necesar pentru cele doua persoane mature care il locuiesc. E coltul meu de refugiu, zona in care imi incarc batariile de fiecare data cand ajung, iar la final de luna, cand iau salariul si trebuie sa platesc rata, inainte de a o face, oftez si ma uit in jur, in loc sa injur banca. In fond, ce vina are ea, ca eu am cautat profesionisti si am gasit unii care m-au jupuit de bani ca sa imi faca acest colt de rai nu doar locuibil, ci atragator?

Alegerea a fost a mea si ea imi apartine si acum. Numai ca in momentul de fata, cu mintea romanului de pe urma, impovarat de rate si obligat sa faca economie la orice in afara de aerul pe care il respira, am hotarat ca daca mai renovez o data, sa o fac de una singura. De fapt impreuna cu sotul din dotare, ca doar ne-am luat la bine si la rau, la curatenie si dezordine, la vacante, dar si la renovare. Greu nu este, pentru ca nu am de remediat erori majore, dar orice ati spune si oricat ati aranja o casa, mai apar, dupa o perioada de timp, situatii in care trebuie sa va transformati in muncitori…sau sa platiti pe unii.

O bormasina care a alunecat si a stricat peretele, un raft de rigipips care sta intr-un loc in care acum ati vedea un dulap, un cuier caruia ii schimbati locul sau o zugraveala care trebuie reimprospatata- sunt lucruri destul de simple si care se pot rezolva cu usurinta si de cei care nu sunt neaparat specialisti. Acum, majoritatea materialelor contin instructiuni de preparare, internetul este plin de tutoriale, si puteti cumpara scule si accesorii pentru zugravit si on line, de exemplu de la VenusDSH, reusind astfel sa economisiti si timp pretios, dar mai ales bani.