Blog personal - Mihai Grigorescu | Asigurarea obligatorie a locuintei
15375
post-template-default,single,single-post,postid-15375,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Asigurarea obligatorie a locuintei

Pana la 15 iulie se pare ca trebuie sa ne facem ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINTEI… Sincer mie nu prea imi convine sa fii fortat sa faci treaba asta. De ce? Pentru ca este o golanie… Asigurarea locuintei nu poate fi comparata cu un RCA la masina sa zicem pentru ca in cazul masinii tu reprezinti un eventual pericol pentru ceilalti participanti la trafic si trebuie sa existe o parghie prin care statul sa ii protejeze, dar in cazul locuintei esti pe barba ta.

A venit cutremurul si ti-a darmat casa, nu este nimeni obligat sa ti-o refaca.

La fel si in cazul inundatiilor… eu inteleg ca trebuie ajutati oarecum oamenii, dar nu vad de ce statul trebuie sa iti faca casa noua… Da… hrana, haine,adapost provizoriu, asistenta medicala si alte ajutoare mobile le inteleg, dar nu vad de ce sa iti construiasca sau sa astepti de la stat sa iti faca casa la loc.

Poate ma veti judeca si veti spune ca sunt inuman, ca nu am fost in situatia respectiva ca sa imi dau cu parerea insa daca ar fi sa facem o comparatie… de ce nu le face statul case si tinerilor care nu au locuinta? E cam aceiasi treaba…

Asigurarea locuintei ar trebui sa fie ceva facultativ din puctul meu de vedere. Nu uitati ca aceasta asigurare obligatorie acopera doar cutremurele, inundatiile si alunecarile de teren, iar in Romania sunt multe zone unde acest risc este aproape zero, sau sunt oameni care au investit suplimetar la constructia casei astfel incat sa fie protejati de aceste pericole.

Sunt curios cati bani se vor face din aceste asigurari. Deja stiu ca la tara angajatii primariilor au contracte cu diferite firme de asigurari si trag oamenii de maneca sa ii intrebe daca au asigurarea facuta si apropae ca li se baga pe gat sa incheie cu ei polita.

Oricum revenind la asigurarea obligatorie a locuintei pot sa va spun ca gasiti AICI legea si ca pana la urma nu avem cale de intors… Unde e lege nu-i tocmeala, cel putin pentru noi pentru gusterii de jos. Asa ca daca pana la data de 15 Iulie 2011 nu aveti asigurarea facuta sunteti pasibili de amenda.