cursuri inot copii

Avantajele inotului se resimt indiferent de varsta

Mental, social si nu in ultimul rand, fizic. Acestea ar fi planurile asupra carora efectele inotului se resimt cel mai profund. Si, mai presus de toate, inotul este un sport care se poate practica in orice perioada a anului, fie indoor, fie outdoor. Iar pentru ca articolele pe aceasta tematica nu intarzie sa ajunga in atentia publicului autohton, ne-am gandit sa aducem si noi in centrul atentie beneficiile cele mai importante pe care le ofera cursurile de inot.

Nu isi lasa amprenta asupra articulatiilor

Sistemul muscular si, implicit, articulatiile pot fi profund afectate in urma diverselor activitati sportive. Desi pare dificil de crezut, anumite sporturi pe care le intreprindem in fiecare zi pot ajunge sa ne faca mai mult rau decat bine, exemple elocvente fiind aerobicul, antrenamentele de forta sau sesiunile libere de alergat. Din contra, practicarea inotului este o miscare favorabila sistemului locomotor si articulatiilor, in contextul in care stilurile sunt executate corespunzator de catre cursant.

Influenteaza pozitiv procesele de recuperare

Indiferent daca ati fost victima unei proceduri chirurgicale sau daca aveti anumite dizabilitati la nivelul fizicului, inotul reprezinta o excelenta terapie. De asemenea, specialistii in acest domeniu au demonstrat faptul ca nu doar afectiunile de ordin fizic pot fi ameliorate, asa cum ar fi hernia de disc sau problemele respiratorii (astmul), ci si lipsurile survenite la nivel mental, precum stresul in exces sau starile depresive care par a se acutiza de la zi la zi. De asemenea, inotul este recomandat celor cu varste fragede, de multe ori fiind evidentiate beneficiile acelor cursuri de inot pentru copii.

Creste rezistenta organismului

Spre deosebire de alte sporturi, in cadrul inotului corpul este solicitat din toate punctele de vedere, ceea ce inseamna ca organsimul vostru este supus unui antrenament complet, care nu lasa neglijata nicio grupa de muschi. Dupa cum bine stiti, in timpul antrenamentelor complexe organsimul trebuie sa fie alimentat cu suficient oxigen, lucru care nu se intampla inca din momentul in care mergeti pentru prima data la cursuri de inot. Nu, acest lucru se intampla o data cu trecerea timpului, abia in momentele respective organsimul reusind sa isi regleze frecventa cardiaca si rezistenta la efort.

Arderea caloriilor si eliminarea treptata a celulitei

Nu este un avantaj care ar trebui sa fie apreciat doar de catre reprezentantele publicului feminin, caci exista numerosi barbati care au si ei probleme majore cu greutatea. Cursurile de inot devin o maniera la indemana de slabire, in special daca turele de bazin nu reprezinta un chin pentru voi, ci mai degraba o placere. Arderea caloriilor devine un proces natural in timpul antrenamentelor de inot, in timp cursantul observand o evolutie consistenta si din perspectiva gradului de tonifiere.