Blog personal - Mihai Grigorescu | Băieţel sau fetiţă?
15363
post-template-default,single,single-post,postid-15363,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Băieţel sau fetiţă?

Ştiu că este un clişeu, dar momentul in care afli că o sa fii tătic sau mămică al unui copil este cu adevărat unic. Emoţiile, trăirile… toate sunt la un nivel epopeic. Nici nu vreau să mă gândesc la războiul chimic ce se dă in interiorul nostru atunci când aflăm vestea.

Cel puţin pentru mine a însemnat ceva. Trăiam o stare de bucurie exuberantă si totodată de îngrijorare acută. Mă gândeam la ce o sa însemne viata in viitor, la faptul că suntem si vom fi răspunzători pentru viitorul unui om de acum încolo… este o presiune mare sa ştiţi, dar per total starea de bucurie învăluia îngrijorările…

Au urmat tot felul de analize, ecografii si toate cele moderne ce se fac pentru a iţi mai scade nivelul de stres referitor la starea de sănătate a viitorului pui de om. Aşa ca o mică paranteza… sfatul meu ar fi sa nu vă daţi înapoi de la aceste mici consistente cheltuieli pentru că in caz de ceva doamne’fereste nu cred că aţi putea trai cu gândul ca aţi fi putut face ceva si nu aţi făcuto pentru că nota de plata era de X lei.

Acum am un băieţel sănătos in vârsta de 7 luni si jumătate după care sunt topit, iar astă ar fi un foarte scurt rezumat al perioadei de 9 luni in care am aşteptat sa fim părinţi.

De ce mă apuc să vorbesc despre asta? Pentru că am citit pe blogul “vacutei erdeesh” o întâmplare amuzanta despre perioada prenatala si imediat mi-am adus aminte de povestea cuiva mai bătrân despre cum era “pe timpul lor”.

Te duceai la doctor o dată, de două ori sau deloc pana la naştere, iar doctorul iţi spunea cu certitudinea pe care i-o putea da tehnica acelor vremuri că o să ai un băieţel de exemplu, dar după ce plecai, pe fisa “gravidutei” doctorul trecea in colt sus litera F. De ce?

In cazul in care s-ar fi inselat, iar tatăl copilului ar fi făcut o criză… doctorul chema asistenta cu fisa pacientei si iţi arata: “ Uite domne… uite sus aici! Eu ti-am spus că o sa fie fata…”