BOR a anuntat tarifele pentru nunti si botezuri

Biserica Ortodoxă Română (BOR) a decis ca pentru o nuntă tariful să fie de 1.000 de lei, iar pentru un botez 500 de lei. Banii adunaţi vor fi folosiţi pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Ca un om limitat ce sunt, nu poci sa nu ma intreb cateva lucruri, zic.

Ca de exemplu daca va exista vreun “meniu” unde sa poti videa serviciile oferite pentru suma platita, si unde sa vezi serviciile “extra cost” de asemenea. Sau poate pentru suma platita primesti totul ALL INCLUSIVE?

Sau daca va iegzista vreun formular de reclamatiuni in care vom putea cere banii inapoi pe motiv ca nu am fost multumiti de serviciile prestate. Gen tamaia nu a fost destula sau Liturghia a fost prea scurta sau lumanarile erau la mana a doua.

Sau daca preotul va indeplini si rolul de casier central.

Sau daca tot se taie chitanta, daca nu va putea face si factura pe firma, ca de tot dai un ban macar sa plateasca altii.

Dar cel mai mult, io’ ca om cu mintea’n colturi, ma intreb cum o sa poata nea Gheorghe din Puchenii Mari sa plateasca 10 milioane ca sa isi casatoreasca fecioru’, sau 5 milioane ca sa isi boteze odrasla. Sau poate se rezolva cu niste spaga la taica popa, si in cazul asta taica popa n-ar mai fi popa ci un spagar notoriu. Da’ stai ca asta era déjà …

Presimt ca in in anii ce vor veni, tara noastra va cunoaste o dezortodoxidare (nu cred ca exista cuvantul asta dar suna tare bine) masiva. Nu de alta, dar budismul sau islamismul sunt mai ieftine.

P.S. Io’ jur ca ma fac hindus.