Cainii comunitari

Stim cu totii ca este o problema spinoasa a Romaniei. In orice oras am locui avem haite de comunitari care baga frica in populatie, care scotocesc prin gunoaie, care urla noaptea si deranjeaza locuitorii oraselor si care nu in ultimul rand ataca oamenii desfigurandu-i sau de ce nu omorandu-i (au fost cazuri, asa ca nu incercati sa negati voi iubitorilor de animale…)

Personal nu inteleg ce este asa greu sa starpim acest flagel… pe bune… ce poate fi asa greu astfel incat de 21 de ani (pe timpul lui Ceausescu nu imi amintesc daca erau sau nu caini) sa nu reusim sa rezolvam problema patrupedelor.

Inteleg ideea da a nu fi cruzi cu animalele, inteleg si iubitorii de animale, dar totul are o limita. Cainii comunitari nu sunt facuti sa stea pe strada in zona urbana; poate fi considerata cruzime si existenta lor in aceast areat neprielnic. Desigur ei se adapateaza, dar adaptarea asta vine cu probleme spinoase pentru noi oamenii.

Eu vad o rezolvare etapizata de genul urmator:

1 – Construirea sau marirea adaposturilor de caini.

2- Prinderea tuturor cainilor si inchiderea lor in adaposturile mai sus mentionate.

3- Mediatizarea in presa a unei actiuni de adoptie a acestor animale (sa zicem ca se da un termen de 3 luni in care cainii sa fie adoptati de catre  iubitorii de animale). In cazul in care vor fi adoptati, cainii trebuie sa fie chipuiti cu datele de vaccinare si datele de identificare ale proprietarului.

4- Eutanasierea animalelor neadoptate.

5- In cazul in care dupa actiunea de adoptie hingerii mai prind un caine pe strada, se citeste informatia de pe chip si proprietarul este amendat. Daca proprietarul nu vine in 30 de zile sa isi ia animalul (conditionat si cu platirea amenzii, la fel ca la ridicarea masinilor), cainele sa fie eutanasiat.

Garantat se rezolva problema in 3-5 ani…

Prin acest articol salut avizul favorabil dat de comisia de administratie proiectului de lege privind eutanasierea cainilor fara stapan, si in acelasi timp si articolele scrise de visurat in ultima vreme care m-au inspirat.