Blog personal - Mihai Grigorescu | Campionatul national de raliuri – Brasov
15422
post-template-default,single,single-post,postid-15422,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Campionatul national de raliuri – Brasov

In mod sigur ati sesizat ca am disparut iarasi din peisaj cateva zile, dar am avut ceva de umblat in ultima perioada. Daca joi si vineri dimineata eram in Constanta de vineri seara lucrurile s-au schimbat si am intrat in weekend pentru un eveniment absolut superb… Campionatul national de raliuri, prima etapa de la Brasov ( Tess Rally 2012 ), asa ca weekend-ul m-a gasit pe marginea soselelor unde sute de cai putere manati de maini dibace faceau vazduhul sa se zguduie de ragetul motoarelor.

Cele opt probe speciale s-au desfasurat in jurul Brasovului si anume: Poiana Brasov, Paraul Rece, Cheia, Babarunca si Rasnov ( nu in aceasta ordine exact ) iar eu din cauza unei oarecare oboseli si a lipsei de organizare am reusit sa prind doar ceva din startul de la Rasnov si cursa de la Cheia pe care am vazut-o in intregime si la care am incercat alaturi de DSLR-ul meu sa o imortalizez dupa cum veti vedea in galeria atasata.

Am stat in una din ultimile curbe ale specialei de la Cheia, undeva cam la 500m de finalul traseului, alaturi de cativa zeci de oameni veniti sa urmareasca un eveniment absolut impresionant si sa aplaude turul de forta al participantilor. Erau oameni de toate felurile… de la jurnalisti si fotografi ai revistelor si sit-urilor de specialiate pana la, tineri, batrani, sotii,  domisoare si copii.

Am ajuns in acel loc cam cu o ora inainte de trecerea primei masini… M-am uitat in jur incercand sa gasesc cel mai potrivit loc pentru fotografie… Mi-am verificat setarile de la aparat… Am pus obiectivele pe care le am pe rand pe body pentru a vedea care se potriveste cel mai bine cu ceea ce vreau sa scot, ba chiar m-am dus si la un fotograf profesionist de la o revista auto si l-am intrebat candid de ce alege sa foloseasca in locatia unde se postatse tele-ul… Mi-a spus ca nu va poza cu tele-ul din acel loc si ca o sa schimbe obiectivul… L-am urmarit inainte de inceperea curse si intr-adevar trecuse pe un zoom wide mediu. Eram stresat sa nu gresesc ceva… Vroiam sa imi iasa pozele cat mai bine… Iar intr-o masura oarecare pentru prima incercare de fotografie sportiva ( de raliu ) mi-au si iesit…

Aparatura cu care au fost realizate pozele consta intr-un Nikon D90, un obiectiv Tamron 17-50mm f2.8 pentru pozele in care am stat in interiorul virajului si un obiectiv Nikon 70-300 VRpentru cele din exteriorul virajului, asortate de un card SD SanDisk Extreme HD Video de  8GB.

Este primul raliu la care am participat si pot spune ca am ramas realmente incantat… Sunetul, viteza, drift-urile, adrenalina pe care am avut-o cand ma aflam la cativa metri de acei monstri de metal zburand prin curbe cu viteze ametitoare… toate asta iti creeaza u senzatie cu care putine lucruri pot echivala.

Clasamentul final al raliului a fost: ( Campionul national en-titre a dominat tot raliul pe care l-a si castigat, insa si cu putin ajutor din partea sortii care a runcat in decor nume grele care puteau sa fie niste contracandidati pe masura )

1. Valentin Porcisteanu   1:03:00.2

2. Csaba Spitzmuller      +1:03.7

3. Marco Tempestini     +2:17.8

4. Dan Girtofan                +2:58.9

5. Edwin Keleti                +3:38.3

6. Alexandru Filip         +6:16.7

7. Romulus Preda          +7:46.6

8. Norbert Bereczki       +8:39.4

9. Sebastian Barbu         +8:43.4

10.Jean Tatu                    +10:05.6

Ce este impresionant pentru mine, un novice al curselor de masini ( pentru ca trebuie sa recunosc ca pana acum nu am avut contact cu ceea ce reprezinta campionatul national de raliuri ) este ca viteza medie pe toate specialele este de peste 110 km/h… uluitoare daca va ganditi la virajele si sicanele care se gasesc pe traseele montante. Mai jos aveti harta si daca ati batut nitel zona Brasovului stiti sigur ce inseamna aceasta viteza.