Blog personal - Mihai Grigorescu | Care sunt cele mai importante aspecte care fac diferenta intre un fier de calcat clasic si unul profesionist?
15990
post-template-default,single,single-post,postid-15990,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
fier de calcat bun

Care sunt cele mai importante aspecte care fac diferenta intre un fier de calcat clasic si unul profesionist?

Deseori credem ca ce este la oferte este si bun insa facem o mare greseala. Fie ca vorbim de accesorii de casa, baie sau bucatarie, atentia noastra trebuie atintita asupra functiilor, materialelor din care sunt concepute  aceste accesorii si nu in ultimul rand daca calitatea este raportata la pret si invers.

Cei mai multi dintre noi, din pacate, facem marea greseala sa nu fim atenti la detalii si alegem produse oarecare din comert, lucru care in timp ne poate costa.

V-ati gandit vreodata ca un fier de calcat de o calitate slaba poate lasa urme pe haine si in timp le poate degrada? V-ati gandit vreodata ca un fier de calcat oarecare nu poate avea functie  de autocuratare?

Acestea sunt doar cateva aspecte care ar trebui sa conteze in alegerile noastre, iar in continuare va vom prezenta ce face diferenta intre un fier de calcat oarecare si unul profesionist.

  1. Talpa fierului

Deseori la un fier de calcat clasic aceasta se incinge si nu poate asigura simultan procesele de umezire, uscare si netezire. In plus, nu putem benefica de alunecare maxima, pe cand la un fier de calcat bun lucrurile stau cu totul altfel.

Majoritatea sunt compuse din talpi cu 2-3 straturi, din materiale foarte bune, care permit o alunecare maxima si ofera o distributie ideala a aburilor astfel incat hainele noastre sa arate ca noi.

  1. Puterea fierului de calcat

La un fier de calcat clasic, puterea nu depaseste 1000-1500W, lucru care nu ajuta, mai ales ca trebuie sa asteptam cateva minute pana cand acesta va putea fi operabil.

La un fier de calcat profesionist puterea poate ajunge si pana la 2800W si in doar cateva secunde ne putem bucura de functionarea sa optima.

  1. Functii si setari

La un fier de calcat clasic distributia aburului nu este cea potrivita, ci mai mult aleatoare, fapt ce permite ca unele tesaturi sa fie umede si sa necesite ceva intrebuintare din partea noastra.

La un fier de calcat profesionist acest lucru nici nu incape in discutie, mai ales ca majoritatea dispun de sisteme avansate care permit o distributie a aburului care sa patrunda adanc in tesatura, iar uscarea si netezirea ei sa se faca imediat.

In plus depunerile  de calcar sunt frecvente la un fier de calcat, pe cand la unul profesionist exista functii care permit indepartea instantanee a depunerilor de calcar si autocuratarea imediata.

Si functia de oprire automata este foarte importanta, lucru ce nu gasim la un fier de calcat clasic, scoaterea intrerupatorului din priza fiind singura conditie pentru ca acesta sa nu mai ramana incins.

La un fier de calcat profesionist, simpla punere a acestuia in suport si indepartarea mainii de pe el il poate opri, iar la revenire se poate aprinde fara sa existe consecinte.