Casa de vis.

As dori sa incep cu amplasamentul, care din punctul meu de vedere face 30% din valoarea unei case, oricat de frumoasa ar fi ea.
Astfel casa ar trebui sa fie intr-o zona linistita, cu multa verdeata in jur, eventual un parc sau o padurice, poate un lac in spatele casei, sau intr-o zona rezidentiala linistita cat mai aproape de centrul orasului.

O sa spuneti ca cele doua Lucruri se bat cap in cap. Probabil ca asa si este dar permiteti-mi sa visez frumos.

Marime si amenajare. In mod sigur nu imi doresc un palat, nici daca as avea banii necesari nu mi-as dori un palat, rispia de spatiu si de energie. Mi-ar placea o casa cu 1 nivel, o amprenta undeva la 100 mp/nivel, subsol amenajat in garaj si sala de jocuri (sala de forta, biliard, darts, pinball, un mic frigider cu un six pack in el si 2 sticle de vin bun, un lcd si un xbox, etc). La parter cred ca ar fi suficient 1 living, 1 bucatarie, 1 baie, si 1 birou (in birou imi doresc o instalatie profi de aerisire si ventilatie pentru ca trebuie sa curat urmele unui viciu: fumatul), la etaj 3 dormitoare si 2 bai. + 1 balcon la dormitorul matrimonial unde sa imi intind oasele intr-o dimineata frumoasa de vara

Design. Imi place designul modern, foarte multa sticla si suprafete vitrate mari prin care sa intre lumina naturala a soarelui, dar cu elemente clasice in el care sa ofere o oarecare caldura a locuintei pt ca modernismul excesiv este rece (poate un semineu in living). Sunt iubitor de gageturi si tehnologie ca multi dintre voi asa ca o sa pun un video cu un design futurist (pt ca oricum nu imi permit casa visurilor acum… poate in viitor)

Energie. O casa implica consum de energie. Tehnica si metodele unui consum eficient al energiei sunt in mana noastra, iar noi trebuie sa avem in vedere ca resursele planetei sunt limitate si neindestulatoare pentru cei 7 miliarde de locuitori ai acestei planete. Eu personal sunt adeptul investitiei in tehnologiile verzi. De exemplu sistemul de climatizare va fi realizat cu pompe geotermale, incalzire prin pardoseala si racire prin tavan ( nu aer conditionat ci conducte cu apa rece care pastreaza o temperatura rece constanta fara a ne lovi de curentul de care ne plangem la aerele conditionate). Deasemenea pe acoperis vor fi in proportie de 80% celule fotovoltaice care sa asigure necesarul de curent electric al casutei. Sper ca in viitor sa se dezvolte si tehnica acumulatorilor astfel incat energia solara sa poata fi stocata in mod eficient.

Gradina. Flori, si copaci decorativi, poate ceva in stil japonez pentru ca japonezi au un gust desavarsit in amenajarea gradinilor. Neaparat un curs de apa, daca nu exista posibilitatea de natural, unul creat artificial. Un foisor,un gratarel, o piscina, un teren de sport, un loc al cainelui sau cainilor,

Si acum. s-a facut dimineata si trebuie sa ne trezim. Sa avem o zi buna cu totii.