Blog personal - Mihai Grigorescu | Cât de mult m-a ajutat schimbarea job-ului pentru a mă regăsi
16489
post-template-default,single,single-post,postid-16489,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Cât de mult m-a ajutat schimbarea job-ului pentru a mă regăsi

În 2012, lucram la una dintre cele mai bune companii din țara mea. Eram destul de tânăr la vremea respectivă și totul mergea bine, aparent bine. Loc de muncă bun, sănătate bună, relații bune și salariu bun. În ceea ce privește „stabilitatea socială”, m-am descurcat bine, dar… nu mi-a plăcut meseria mea. Nu am avut suficient timp să petrec cu familia și prietenii mei. Le puteam cumpăra cadouri frumoase, dar nu am putut fi lângă aceștia cu ocazia evenimentelor speciale. Deci, în fiecare zi ideea de a face o schimbare a devenit din ce în ce mai puternică: trebuie să fac ceva, trebuie să fac ceva! Totuși, m-am speriat atât de tare încât m-am făcut să gândesc astfel: Karla, ai o treabă bună. Dacă țineți de ea, veți avea o poziție mai bună și mai mulți bani, apoi veți avea economii și veți călători.

Punctul de cotitura

Am fost așa un an! Luptându-mă 5 zile pe săptămână până m-am îmbolnăvit, o leziune la mână, cot și umăr care s-a încheiat într-o intervenție chirurgicală pentru a-mi salva mâna și mi-a luat aproape un an să mă recuperez. După acel an încercând să mă ocup de toate, am fost concediat.

Așadar, fără un loc de muncă, o sănătate fragilă și multă teamă, am decis că acum ori niciodată trebuie să schimb ceva. Desigur, s-a întâmplat după 2 sau 3 zile de regrete de sine și de a mă întreba la nesfârșit: cum am ajuns în acest punct? Și răspunsul a fost clar: pentru că nu mi-am ascultat vocea interioară, m-am neglijat.

Începând să aud vocea mea interioară

După ce am fost concediat, nu eram sigur ce voiam să fac, dar știam că am nevoie de o schimbare. Așa că m-am înscris la un curs de teatru, ceea ce am iubit întotdeauna. Și boom! L-am gasit! Îmi aduc aminte că atunci când eram adolescent am vrut să urmez artele pentru că mă simțeam pasionat de asta, iar după 12 ani am putut acum să mă reconectez cu acel sentiment. Mai mult, mi-a venit o idee: am o diplomă în domeniul Business și lucram în companii de servicii, așa că m-am gândit că pot folosi cunoștințele mele în afaceri pentru a lucra într-o companie legată de arte. La început eram atât de plin de îndoieli, întrebându-mă constant dacă fac ceea ce trebuie. De ce ar funcționa pentru mine? Este cu adevărat pentru mine? Dar dacă îmi lipsește ceva mai bun? Ce se întâmplă dacă sunt prea bătrân pentru a face asta? Și ce dacă nu reușesc? Aceste întrebări și judecăți îmi tot veneau în minte.

Am aplicat pentru mai multe locuri de muncă fără să am experiență în domeniu. Tocmai îmi ceream o oportunitate de a arăta că pot face treaba. Așa a fost ca un act de încredere în mine și în abilitățile mele. După un timp, am primit o ofertă! Datorită acestei oportunități am devenit producător de teatru și am avut șansa să produc chiar festivaluri internaționale. Ce am învățat? Mult! Prea multe lucruri pentru a descrie într-un articol, dar mai ales am învățat să am încredere, să las toate fricile, să cred în mine, să mă reconectez cu mine, să mă ascult, să-mi ascult intuiția, acea voce care îmi spunea de mult timp că am nevoie de o schimbare.

Ai încredere în proces

În acest proces, am descoperit meditația. Pentru a mă conecta la mine a fost un schimbător important de joc. Meditația m-a ajutat să-mi înțeleg mai bine gândirea, m-a ajutat să înțeleg că sunt într-un proces și că pot să fac orice îmi doresc. M-a ajutat să las atâtea așteptări cu privire la ceea ce ar trebui să fac și să fiu, așteptări cu privire la viitor. M-a ajutat să mă simt mai întemeiat în momentul prezent, să am încredere în procesul meu de evoluție.