Cat de norocosi suntem?

Stiati ca in Romania la fiecare 6 ore un om moare din cauza acidentelor de masina? V-ati intrebat vreodata de ce inca mai sunteti in viata si nu sunteti unul din cei 2400 de romani care mor in acident de masina? Initial o sa ziceti ca nu sunteti morti fiindca conduceti prudent dar de ce nu a intrat cate un dobitoc in noi toti sa ne imprastie creierul pe asfalt?

In fine poate nu conteaza de ce.. dar am fost vreodata recunoscatori sau multumiti ca de bine de rau suntem in viata, nu ne-au omorat asistentele in maternitate sau nu am apucat pe mana lui ciomu?  Mai simtim oare fericirea inocenta de dupa revolutie, aceea ca putem sa vorbim liber si iesim din tara sau alte lucruri? Ne mai simtim bine ca avem o masina straina fabricata in 97’’? Ne mai bucuram ca putem sa fumam kent? Sau ne bucuram ca avem de unde sa cumparam banane si prezervative? Mai simtim vreo urma de bucurie atunci cand bem un capi sau mancam un strudel cu mere? Fetelor va bucurati daca primiti un buchet de ghiocei? Oameni buni se gandeste cineva ca putea sa se nasca cu o multime de boli ? Mai suntem fericiti pentru motive banale?  Copii nostrii mai viseaza la pistoale cu bile si la guma turbo? Se mai bucura cineva ca are telefon cu camera foto? Sau ca are snake la telefon?

Oameni buni haideti sa ne mai trezim si noi din soarta pe care ne-o croim singuri, haideti sa invatam sa ne bucuram de lucrui normale sa nu mai asteptam CLS-uri, milioane de euro si haremuri cu pizde de toate natiile, adevarata bucurie ti-o creezi tu, pleaca din capul tau. Tot de acolo pleaca si impresia de noroc, eu cred ca putem sa ne bucuram de multe, poate de mai multe decat am avea sa ne plangem. Ganditi-va ca se putea si mai rau si apoi ganditi-va ca se putea si mai bine, haideti sa fim realisti si sa ne dam seama ca oricat de grea ar fi situatia norocul ni-l creem noi, nu stim cum? Aflam, ne interesam, citim..

Dati-va si voi cu parerea, BTW eu cred ca tv-ul ne-a stricat mintiile si ne-a facut sa visam la o pseudofericire ca un american dream.

PS: nu va incurajez sa nu visati, sa nu aveti aspiratii si planuri, sunt foarte bune si sunt un pas important spre viitor, doar ca m-am saturat de atata lume care se plange din nimicuri.