Blog personal - Mihai Grigorescu | Cat platim pe hrana pentru pisici?
15938
post-template-default,single,single-post,postid-15938,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
mancare pisici

Cat platim pe hrana pentru pisici?

Sa ai un animal de companie poate sa fie o experienta minunata. De fapt, nu imi pot imagina nici o situatie in care sa nu fie asa. Orice urma de egoism pe care omul l-ar putea avea dispare si in locul lui ramane o afectiune atat de curata, incat cu greu se poate descrie in cuvinte. Ai sentimentul ca ti-ai gasit rostul in lume, ca esti util cuiva, mai ales daca nu ai avut pana atunci experienta unui copil si animalul de companie este prima fiinta de care esti responsabil.
Eu sunt din fire, o somnoroasa. Dimineata, nu poti sa vorbesti cu mine nimic pana cand nu imi beau cafeaua, pentru ca nu aud sau nu retin nimic din ceea ce mi se spune. Iubitul meu stie deja lucrul asta si ma lasa in pace. Ba chiar, stiindu-ma impidicata si zapacita la ore matinale, imi pregateste cafeaua. Poate ca o face, e drept, si din teama ca sparg vreo cana, ceea ce , orice ai spune, s-a tot intamplat. Ei bine, atunci cand aveam pisica, primul lucru pe care il faceam era sa merg la bucatarie, acolo unde avea castonasele cu mancare si apa si sa o aprovizionez cu mancarica gustoasa, sa ii schimb apa de baut si eventual sa o si alint cu cateva cuvinte dragastoase inainte de a-mi face propria cafea. Cand pisicii i-a placut fotoliul meu preferat, i-am pus acolo pernuta ei speciala, una in care se aduna parul cu usurinta in niste pliuri si e suficient de pufoasa incat  pisicuta sa o adore. Cand a avut o noapte intreaga crampe, am stat langa ea ore in sir vorbindu-i bland si incercand sa o linistesc.

 Avand un animal de companie am invatat ce inseamna responsabilitatea si am inteles ca iubirea inseamna respectarea nevoilor in primul rand, nu neaparat sa tii in brate si sa alinti. De aceea inca din primele saptamani de viata i-am ales un medic veterinar priceput, de fapt am umblat pe la mai multi, pana cand am gasit unul care ii intelegea cu adevarat si care a stiut sa creeze o legatura cu ea foarte rapid. I-am facut vaccinurile la timp si, pentru a-i proteja sanatatea, am hranit-o numai cu mancare speciala pentru pisici, adecvata cu varsta si dintisorii ei.

Cand a crescut mai mare am inceput sa inovez si, din mai multe tipuri de hrana umeda pentru pisici, am ales pe cel pe care am observat ca l-a mancat cu cea mai mare placere. Pisicuta mea a fost innebunita dupa bucatelele de  file de ton de la Applaws. La inceput a fost usor, pentru ca aveam un magazin lanaga acasa care comercializa acest sortiment, apoi a disparut. Sortimentul, magazinul inca mai este.