Blog personal - Mihai Grigorescu | Ce face dragostea să plece și cum să o readucem?
16480
post-template-default,single,single-post,postid-16480,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Ce face dragostea să plece și cum să o readucem?

Nu este o exagerare să spunem că dragostea este ceva după care toată lumea fuge. Din ziua în care ne naștem, o dorim ca sursa principală de fericire și mulțumire. Această conexiune intimă profundă cu o altă persoană deblochează un fel de dimensiune suplimentară în noi. Devenim brusc și în mod natural o versiune mai bună a noastră, fără a face niciun efort pentru asta. Lumea devine frumoasă, problemele par nesemnificative, înțelegerea vine ușor. Este ceea ce ei numesc o etapă de euforie care este frumoasă, puternică și … nu durează pentru totdeauna.

Se crede că etapa inițială a relației romantice este atunci când ai o părtinire pozitivă puternică față de partener și nu reușești să îi vezi așa cum sunt. Treptat, pe măsură ce ceața iluziei se estompează, realitatea apare și magia dispare. De atunci începe o luptă fără sfârșit pentru a readuce magia. Așa învățăm că iubirea de durată este un efort cotidian. Dar ce fel de efort ar trebui să fie?

Care este efortul corect?
Răspunsul foarte natural și cel mai corect ar fi să depui un efort pentru a hrăni sursa iubirii. Având în vedere această intenție corectă, avem totuși tendința de a confunda sursa. Întrucât dragostea este ceva ce experimentăm ca rezultat al interacțiunii cu o altă persoană, avem tendința de a o externaliza și de a identifica sursa cu persoana respectivă. Așa credem că, cheia iubirii este în afară: a deveni mai confortabil, mai înțelegător, mai dăruitor și mai iertător. În timp ce toate acestea vor îmbunătăți cu siguranță orice relație, cu toate acestea nu va garanta dragostea ca urmare a acesteia. De ce?

De ce iubirea este atât de evazivă uneori?
O modalitate de a rezolva această contradicție este să luăm sursa iubirii din mâinile altei persoane și să o așezăm în interiorul nostru. În acest caz, calitatea iubirii devine altceva decât un indicator al dezvoltării noastre personale și un navigator pe calea evoluției. Avem tendința să adresăm persoanelor care ne ajută să evoluăm și să activăm calitățile noastre bune. Totuși, a face ca această transformare interioară să dureze este în sfârșit treaba noastră. Este la fel ca în meditația sau practica yoga: atunci când începeți să practicați pentru prima dată veți simți impulsul energiei și al păcii la care nu ați mai putut avea acces, dar dacă nu mențineți acest foc în interiorul dvs. cu practică zilnică, va dispărea.

Dragostea este o stea călăuzitoare
Astfel îți lași iubirea să devină o stea călăuzitoare pe calea dezvoltării tale de sine. Când steaua nu mai strălucește pentru tine, este momentul să te conectezi cu sinele tău adevărat și să asculți cu atenție ce are de spus vocea ta interioară. Te conectezi cu tine însuți când începi să faci ceea ce iubești, petreci timp în natură, meditezi. Meditația are puterea de a ne readuce la sursa liniștii și a păcii și, de asemenea, să lumineze calea iubirii și compasiunii necondiționate. Iubire care este gata să dea din spațiul abundenței și iubire care nu se estompează niciodată.

Iubirea este un profesor generos și strict care ne face să învățăm cum să ne conectăm cu autenticitatea și scopul nostru adevărat, deoarece numai atunci putem găsi o sursă fără sfârșit din ea.