joaca alaturi de copil

Ce ne jucam impreuna cu copiii nostri?

Ce ne jucam impreuna cu copiii nostriI? Este o intrebare pe care orice tanara mamica si-o pune zi de zi . Iata cateva exemple de jocuri simple ce pot fi jucate cu copilul tau in timpul liber ajutandu-l pe acesta sa se dezvolte.

Primi pasi in viata

Convinge-ti copilul ca animalutul de plus preferat al lui este real.Incearca sa creezi dialoguri intre el si copilul tau. Fii tu cea care imita vocea animalutului astfel incat copilul tau sa aibe impresia ca vorbeste cu personajul sau favorit.Totodata  include-l pe acesta in activitatile de zi cu zi , imbraca-l corespunzator pentru orice activitate pe care o faci tu spre exemplu daca tu uzi florile in gradina imbraca-l si pe el asemenea unui gradinar si explica-i tot ce faci.Aceasta activitate il va ajuta sa isi dezvolte abilitatile lingvistice.

Bate palmele impreuna cu el.

De acum copilul tau poate tine palmele deschise . Pentru fericirea si amuzamentul lui incearca sa bati palmele cu el intr-un ritm asemanator unui cantec sau a unei numaratori spre exemplu bate numarand pana la 10 . Pe parcursul jocului fii tu cea care numara ajutandu-l pe acesta sa le memoreze intr-un mod placut si usor.

Ce se ascunde aici?

Copilul tau iubeste jocurile simple de-a v-ați ascunselea.Primul lucru pe care il face dimineata este sa se ascunda sub lenjeria de pat asteptand ca tu sa il gasesti.Pentru distractia si amuzamentul lui , descoperiti lenjeria usor,usor si cu un glas vesel spuneti fraze de genu:”Hmm acesta este un picior?Sau este un brat”.Prin acest joculet copilul tau va fi vesel de dimineata.

Cum facem pasul catre tehnologie?

Tehnologia a evoluat iar copilul tau va fi atras de la varste fragede de jocurile pe calculator si implicit pe internet.Ai grija cum ii alegi jocurile.Cele mai recomandat este sa ii alegijocuri cu bebelusi sau jocuri cu printese,acestea fiind lipsite de orice urma de violenta si avand un scop educativ.