probleme laptop

Cele mai frecvente probleme la laptopuri

Cei mai multi dintre noi atunci cand achizitionam un lucru nou, in acest caz un laptop, ne promitem ca vom avea grija de el, insa comoditatea si delasarea nu face acest lucru de multe ori.

Laptopurile au in dotare piese inteligente, capabile sa reziste chiar si ani buni fara sa fie date cu anumite lichide sau sa treaca prin anumite operatiuni de mentenanta si intretinere.

Insa mai jos, vom vorbi de probleme  generale care apar chiar si la cel mai performant laptop, fie din senin, fie ca am influentat noi acest lucru in vreun fel.

In primul rand majoritatea dintre noi avem tendinta sa mancam in fata laptopului, fie ca suntem prinsi intr-o conversatie interesanta, fie ca urmarim un eveniment sportiv, o emisiune sau un film.

Fiind acaparati, poate aparea neglijenta si putem turna fie lichid pe tastatura sau sa mancam pe tastatura, iar aceasta ar putea avea de suferit si sa nu mai functioneze la parametrii optimi, mai ales ca vorbim de un circuit electric.

De preferat este sa nu se manance pe langa circumferinta laptopului, iar in caz ca am sesizat vreo problema sa stergem imediat acest laptop cu servetele speciale, sau cu o pensula sa indepartam mizeria.

Simti ca se supraincalzeste laptopul tau din senin si nu stii care este cauza? Multe persoane sesizeaza aceasta problema pe forumurile de specialitate, fie dupa o perioada relativ scurta de timp de la achizitionare, fie una ceva mai lunga.

Ce ar fi de facut? In primul rand trebuie sa stim ca firma Piriform are in dotare programul Speecy care se poate descarca gratuit de pe site-ul sursa, ce masoara precis temperatura pieselor noastre si da detalii atat despre nume, cat si despre configuratia grafica.

In plus, pe piata, exista coolere sau racitoare ce pot fi adaugate aditional la laptopul nostru pentru a pastra o temperatura optima pentru piesele sale si a nu avea probleme in timp.

O alta problema care poate aparea este reprezentata de mufe. De obicei, fiind grabiti sau cu gandul in alta parte pentru a scoate un device, tragem destul de tare  de fire din lacasul lor, iar in timp mufele pot avea de suferit.

Inlocuirea sau repararea lor ar presupune costuri destul de ridicate, de pana la 100-125 lei, asa ca este bine sa nu ne grabim atunci cand vine vorba de a face aceasta operatiune. Diversele fire se scot tragand usor perpendicular pe mufa astfel incat totul sa fie in ordine.

Mai sus am prezentat astfel unele din principalele probleme ce pot aparea la laptop in timp.

Este foarte important sa stim sa avem grija de lucrul nostru, sa-i oferim intretinerea si atentia cuvenita pentru a functiona la parametrii maximi si sa nu uitam ca lucrul nostru reflecta si oglinda noastra!