Blog personal - Mihai Grigorescu | Coduri hexa in Pixelmator
15719
post-template-default,single,single-post,postid-15719,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
pixelmator

Coduri hexa in Pixelmator

Folosesc de ceva vreme un editor de imagini numit Pixelmator, care are destul de multe in comun cu Gimp, mai vechiul meu prieten din lumea Linux. Rulez Gimp pe Mac, dar sub un manager de X-Window care e destul de greoi. Fara sa ma vorbesc de fonturi, de formatele imaginilor, si asa mai departe.

Pe scurt, aveam nevoie de o solutie nativa, si Pixelmator a parut cea mai buna alegere: rapid, simplu, elegant. Am avut si sansa sa-l vad intr-un bundle MacHeist, pe care, sincer, l-am luat instant. Apropo, pentru mai noii utilizatori de computere facute de Apple si care ruleaza si Mac OS (da, nu e neaparat necesar, am mai vazut oameni care isi iau Mac ca sa-si puna Windows pe el…), ei bine, Mac Heist e o solutie foarte buna pentru acces la softuri bune pentru preturi de nimic. Ultimul bundle includea 10 softuri in valoare totala de peste 500 USD, si era accesibil pentru 49 USD. Cam gratis, daca ma intrebati pe mine.

Toate bune si frumoase, editorul mergea struna, rapid, usor, placut, insa cand venea vorba de paleta de culori a lui Pixelmator, ceva era in neregula: aveam doar valori RGB. Am sapat prin tab-uri, am cautat prin optiuni, nimic. Numai RGB, ceea ce poate fi destul de frustrant… Nu puteam sub nici o forma sa aflu codul hexa al unei culori din paleta. Dupa o scurta cautare pe net, am aflat despre ce era vorba: nu era neaparat o limitare a lui Pixelmator, care folosea color picker-ul de sistem al Tiger-ului, ci chiar a acelui color picker, care, cumva, NU avea si posibilitatea de a lista coduri hexa.

Am downloadat in cateva secunde un utilitar de la Waffle Software care face exact treaba asta, actualizeaza color picker-ul de sistem, si din secunda urmatoare, am avut coduri hexa in Pixelmator. Si nu numai in Pixelmator, dupa cum spuneam, utilitarul de mai sus functioneaza in toate aplicatiile care folosesc color picker-ul de sistem (ceea ce se intampla din ce in ce mai des, din cate am vazut eu).