Culori ale parchetului laminat dedicate locuintelor elegante

Este evident ca pardoselile din lemn de culoare inchisa sunt un trend in aceste zile, cu o multitudine de optiuni diferite. Aveti posibilitatea sa alegeti un soi de lemn care este intunecat in mod natural, cum ar fi mahon, abanos sau nuc. De asemenea, puteti alege un lemn care a fost colorat in mod artificial. Este extrem de popular, insa in acelasi timp, un lemn usor, aproape alb, este, de asemenea, considerat foarte elegant si la moda. Daca sunteti un iubitor de culori si interioare stralucitoare, o specie usoara de lemn va constitui un fundal extraordinar in aproape orice interior din casa sau de pe apartament.

Tipul interiorului
In primul rand, ganditi-va la natura camerei. Este dormitor, living sau camera de oaspeti? Este prea usor sa treceti prin revistele de design si sa alegeti o fotografie impecabila a unei camere de joaca pentru copii cu parchet laminat de culoare inchisa. De asemenea, va puteti simti tentat sa faceti ca holul sa arate ca unul prezentat intr-o astfel de revista, cu pereti albi si podele uimitoare. Dar, astfel de reviste se concentreaza rareori pe un lucru esential pentru proprietari, anume la cat de practica este o solutie data.

Dimensiunea camerei
De asemenea, aveti in vedere dimensiunea camerei. Ganditi-va la mobilierul intunecat si la modul in care acesta are un efect de diminuare a intregii amenajari – acelasi lucru se aplica si la podelele masive din lemn intunecat, ceea ce tinde sa faca interiorul sa para putin mai mic. Acest lucru nu poate constitui o problema in incaperile mari, dar ar putea fi o problema in interiorul mai mic, deoarece o astfel de podea le poate face sa arate chiar mai putin voluminoase. Acest lucru functioneaza si invers – parchetul in culori deschise face de obicei o camera mai mare.

Cat de multa lumina naturala patrunde in camera?
Urmatorul factor care trebuie luat in considerare este cantitatea de lumina naturala dintr-un anumit interior. Evident, parchetul de culoare inchisa face ca fiecare camera sa arate natural mai intunecata in comparatie cu podeaua de culoare deschisa. Nu va fi o problema daca veti folosi camera pe post de living. Dar, daca acea camera ar trebui sa fie o bucatarie, puteti gasi lipsa de lumina naturala problematica mai tarziu si ar putea fi necesar sa cheltuiti bani suplimentari pe lumina artificiala pentru a o face sa arate mai stralucitoare. Desigur, alegerea peretilor albi si a mobilierului deschis la culoare ar putea contracara efectul de intunecare a pardoselilor inchise, dar ar trebui sa o planificati intotdeauna cu atentie, in avans o astfel de decizie sau altfel s-ar putea sa ajungeti dezamagit.

Stilul camerei
Mai mult decat atat, ganditi-va la stilul de mobilier existent si la mobila pe care intentionati sa o cumparati. Daca veti face o reamenajare totala a camerei, inlocuind mobilierul si toate accesoriile, va fi mai usor sa planificati totul in conformitate cu alegerea parchetului masiv. Cu toate acestea, daca doriti sa utilizati unele elemente din mobilierul existent, covoare, tablouri etc., atunci este recomandabil sa investiti timpul necesar pentru a va gandi la aspectul general al camerei, atat cu optiunea de parchet intunecat, cat si cu parchetul deschis la culoare.

Si, nu in ultimul rand, ganditi-va cat de bine tolerati praful. Praful si murdaria sunt mult mai vizibile pe o podea de culoare inchisa decat pe cea de culoare deschisa. Daca nu va concentrati prea mult asupra acestor lucruri, nu trebuie sa va deranjati. Dar cel mai bine este sa cantariti cantitatea de trafic inregistrata intr-o camera cu parchet masiv intunecat, fiind pe deplin constienti de faptul ca va trebui sa respectati un regim strict de curatare, pentru a pastra aspectul minunat al parchetului.