Cum am invatat sa-mi proiectez gandurile

Cum am invatat sa-mi proiectez gandurile

Meditatia si designul sunt instrumente creative pentru a te inventa
„Am doar o idee! O idee minunata! Wow! Ce idee senzationala! Cred ca voi avea mare succes cu aceasta idee! ”

In domeniul designului si, bine, sunt un proiectant industrial, cunoastem aceasta situatie drept „Sindromul dragostei la prima idee”. Este o mare revista de zi, in care mintea se gandeste la consecintele minunate ale bogatiei, inovatiei, statutului si contributiei la salvarea lumii din cauza unei idei pline de minte.

Cu toate acestea, se dovedeste ca o idee este un gand. Doar un gand. Nu mai mult decat atat. In proiectare, in procesul creativ, invatam sa nu fim entuziasti de prima idee, invatam sa o dam deoparte si sa generam alte idei, 100 de idei. Apoi, o selectam pe cel mai buna pentru a dezvolta un produs. Aceasta selectie se face fara ametire, fara prea mult entuziasm. Este o alegere rationala.

Eu nu sunt gandurile mele

De cand am inceput sa meditez cu Revolutia pacii, am observat ca ceva similar cu procesul de selectare a ideilor in design s-a intamplat si in meditatie. Am aflat ca gandurile mele sunt doar ganduri, nu eu.

Eu – este – eu insumi care imi alege gandurile, propriile idei despre mine. Cu alte cuvinte, din cauza meditatiei, am devenit mai constient de ce fel de ganduri imi alimentau mintea si cum le dadeam un sentiment de identitate personala.

Pana in acest moment, pot spune ca am ajuns sa ma vad ca pe un proiect, ca pe un proiect. Nu mai era vorba de proiectarea de scaune, bijuterii, trofee, haine, lucruri pe care le-am proiectat ani de zile in viata mea. Era vorba sa invat sa ma proiectez, sa-mi selectez gandurile cu mai multa discernamant. Imi hranesc mintea cu idei mai pozitive pentru bunastarea mea, fara sa fiu atasat de primele iluzii, primele idei si primele ganduri legate profund de ego-ul meu, de dorinta mea.