Blog personal - Mihai Grigorescu | Cum ne alimentam pasiunea pentru showbiz?
15697
post-template-default,single,single-post,postid-15697,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
sia

Cum ne alimentam pasiunea pentru showbiz?

De la covorul rosu pe care calca la ce­remonia de inmanare a Oscarurilor si pana la articolele din tabloide ce-i au pro­ta­go­nisti, atractia exercitata de vedete asupra fanilor poate fi intalnita pretutindeni, transformandu-se intr-o adevarata fixatie.

Potrivit psihologilor americani, fenomenul e normal. Oamenii sunt fiinte caracterizate prin stabilirea unor relatii sociale. Ei au aparut, au evo­luat si traiesc in cadrul unei societati in care elitele sunt urmarite cu atentie. Fascinatia exercitata de vedete asupra fanilor infocati e alimentata de mijloacele mass-media si progresul tehnologic.

Potrivit cercetatorului James Houran, realizatorul primului test pentru masurarea “ve­nerarii vedetelor”, in societatea contemporana personalitatile din unele domenii au un efect asemantor unor droguri asupra celor ce le admira. Argumentul folosit la elaborarea testului: vedetele se gasesc pretutindeni si se pot transforma usor in adevarate fixatii pentru fani.

Va invit intre timp sa mergeti la concertul Siei, din piata Constitutiei in data de 17.08.2016