Economii

Cum putem economisi mai mult?

Traim intr-o lume in care toata lumea se plange de bani. Pe masura ce venitul creste, cresc si nevoile, cladite dupa stilul de viata abordat, astfel ca oricum nu suntem aproape niciodata multumiti de venitul de care dispunem. Intotdeuana va exista o vacanta pe care sa nu ne-o permitem, mobila de bucatarie la care doar sa visam sau restaurantul la care sa nu ne permitem sa mergem. Poate fi si mai rau: alimente pe care sa nu ni le putem achizitiona din cauza pretului absolut restrictiv.

Totusi, economii pot fi facute, atat in perioada de criza cat si in afara ei. Scopul meu este acela de a va arata cum puteti economisi, adunand ban cu ban, calculand, astfel incat din cand in cand sa va puteti permite un mic capriciu.

Sunt constienta ca pentru multi viata nu se rezuma la capriciile pe care si le pot permite, ci ridicarea, macar cu putin, a unui nivel de trai care le permite cu greu sa manance si cu eforturi extraordinare sa se imbrace.

Asadar, cum puteti economisi? Cum incep economiile? Cu un pas simplu: fixarea unui scop pentru care sa considere, fiecare dintre noi, ca merita sa te lupti, uneori chiar strangand din dinti. De exemplu, personal, eu visez sa strang bani astfel incat sa imi permit o vacanta de o saptamana. Numai ca nu ma limitez numai la vise. Fac si ceva concret.