Economii

Cum sa economisesti caldura in timpul iernii?

Povestea asta e 100% reala. Simt nevoia sa o spun, pentru ca nu as fi crezut-o daca o auzeam de la altul si pentru ca datorez cumva, prin intermediul ei, nistre scuze celor care au incercat candva sa ma invete de bine. Dar eu nu si nu. Ca in reclama aia cu popa aruncat din clopotnita ( geniala faza, apropo), eu continuam sa spun: Batman, Batman.

Sa revin la subiect, insa. Am o casa. Adica un apartament de blog, nu o casa. Apartamentul are in sufragerie niste tevi intr-un colt (ca daca erau in mijloc stateau pe post de bara de streep-tease) pe care eu, in infinita mea inteligenta, le-am astupat cu rigips atunci cand am renovat. Prin tevi trecea apa calda sideci dadeau caldura, caldura pe care eu o plateam, dar, din cauza paravanului pe care il facusem, nu o simteam deloc.

Ei bine, anul acesta, profitand ca a venit un mester sa imi faca glasul ocazionat de termopanul instalat in sufragerie, l-am rugat sa imi dea cu un pic de glet si lavabila si zona din spatele paravanului, pe care ma ofeream sa il sparg eu, in semn de resemnata cainta. Zis si facut.

In aceste conditii, eu toata iarna asta, aparata de frig de geamul termopan si incalzita de tevile buculcase, am reusit sa nu consum in sufragerie, unde am, ca de altfel peste tot in casa, repartitoare loa calorifer, decat 34 de unitati si asta pentru ca am mai uscat rufe cand afara crapau pietrele de gersi pe balcon imi inghetau, nu pentru ca am simtit frig).

Si acum, cu calculele facute si comparand cu alti ani ( ca am carnetel cu socoteli), nu imi dau eu pumni in cap ca de dragul unei arhitecturi misto a sufrageriei, am platit eu bani grei la caldura si degeaba, vreo 6 ani, asa?