wordpress

Cum să muți un blog WordPress de pe un host pe altul

Nu de puține ori ni se întâmplă să alegem un pachet de hosting iar mai apoi să regretăm alegerea făcută deoarece fie e prea scump, sau poate calitatea e prea proastă, așa că ne vedem nevoiți să ne mutăm blogul făcut cu ajutorul platformei WordPress, de pe un pachet de hosting pe altul. Totuși, poate părea un procedeu destul de dificil, motiv pentru care în rândurile următoare vă explicăm cum vă puteți muta blogul la o altă firmă de hosting, fără prea multe bătăi de cap.

În primul rând trebuie să realizez un backup site-ului astfel încât să îți poți muta site-ul. Acest lucru îl poți face intrând în panoul de control, accesând unealta file manager pentru ca mai apoi să arhivezi toate fișierele și să salvezi arhiva în propriul calculator.

După ce ai salvat toate fișierele blogului, trebuie să salvezi și baza de date, deoarece aici sunt salvate toate postările, comentariile și multe alte aspecte importante ale unui blog. Acest lucru îl vei face din phpMyAdmin, unealtă pe care o vei găsi tot în Cpanel, de unde vei exporta baza de date pentru ca mai apoi, folosind aceeași unealtă de pe noul pachet de hosting, să o importezi iar.

Mai apoi, dezarhivează fișierele pe noul cont de hosting, tot folosind file manager, iar mai apoi actualizează fișierul config.php cu noile detalii ale bazei de date (numele bazei, parola, nume de utilizator șamd) astfel încât totul să revină la normal.

După ce ai făcut și acest lucru, poți să intri în panoul de client unde ai înregistrat domeniul pentru a actualiza nameserverele, ștergându-le pe cele vechi cu NS-urile primite pe mail după ce ai comandat noul pachet de hosting.
De regulă, s-ar putea ca timp de câteva ore blogul să prezinte mici probleme, iar de cele mai multe ori totul e OK după ce se termină și propagarea, care poate dura mai mult sau mai puțin.