vot

Cum se punea problema alegerilor prezidențiale

Cei care mă cunosc, în viaţa de zi cu zi vreau să spun, ştiu foarte bine că nu am la inimă pe niciunul dintre candidaţii turului 2. Nu pot să spun că perioada post-comunistă a fost una extraordinară sau că cei 10 ani de dinastie ai lui Băsescu au fost minunaţi De fapt, nu îmi aduc aminte când a fost bine. Am observat că din ce în ce mai mulţi dintre cei care-l pupau în cur pe Ponta în 2012, acum îl critică, iar pe Iohannis (?!?) îl ridică-n slăvi ca şi cum el chiar ar fi ceva nou pentru ţara asta. Trebuie să fii tâmpit să ai impresia că Iohannis chiar este ceva nou, este acel ceva care va face diferenţa şi să aduci ca argument faptul că e neamţ. Trebuie să fii complet cretin să alegi doar sub acest pretext: Îl votez, în pula mea, că e neamţ.Din start e superior lui Ponta şi are coaiele mai grele. Nici nu mai contează că puţa este foarte mică şi fără pic de sânge-n ea. Niciunul nu este un candidat solid pentru funcţia de preşedinte. Dar hai să vedem de ce şi de ce nu ar trebui să-i votăm pe cei doi.

DE CE SĂ VOTEZI PE PONTA

1. După 10 ani cu Băsescu, cred că am nevoie de o schimare şi nu cred că Iohannis este în stare să mi-o ofere.

2. Sunt sătul de băsişti, de comunişti şi moşi, care au ştiut doar să-şi vadă de treburile lor interne. Din acest motiv, ţara asta are nevoie, mai mult ca niciodată, de un tânăr, de un suflu proaspăt.

3. Vreau să nu mă simt ignorat şi tratat cu curul, exact ca în cei 10 ani de băsism, Ba mai mult decât atât, umilit de cei care ar trebui să ne reprezinte. Vreau ca părerea cetăţenilor din România să însemne ceva.

4. Poate că este tăntălău uneori, dar sunt sigur că datorită tinereţii sale, învaţă mai repede nevoile oamenilor şi este în stare să ne reprezinte în Europa fără să ne fie ruşine cu el.

5. Pentru că Ponta îşi foloseşte perechea de coaie mult mai corect decât Iohannis. De asemenea, îşi alege cuvintele cu mai multă grijă şi este mult mai diplomat decât o să poată fi Iohannis în viaţa asta.

DE CE SĂ NU VOTEZI PE PONTA

1. Pentru că, din păcate, încă are membri corupţi în partid. Mult prea mulţi au fost certaţi cu legea.

2. S-a dovedit faptul că a plagiat teza de doctorat. A declarat că va demisiona dacă acest lucru va fi dovedit şi nu a făcut-o.

3. Pentru că se bătea cu pumnul în piept că nu are cum să coabiteze cu Băsescu şi că nu are de gând să fie premier, dar, iată, și în prezent deține aceeași funcție. De asemenea, lupta cu Băsescu a fost transformată în scop politic.

4. Tema religiei a devenit motiv de atac. A încercat că impună faptul că religia ar trebui să fie un criteriu de selecţionare al preşedintelui. Cu toate acestea, religia nu mai are importanţă atunci când vine vorba despre premierul propus de el Tăriceanu fiind catolic.

5. Pentru că s-au şi folosit de religie în campanie. Icoane inscripţionate cu sigla PSD şi preoţi care la slujbe consiliau credincioşii şi le spuneau să voteze cu Victor Ponta. De asemenea, că din banii mei, ai tăi, ai noştri, face afişe de toată jena atacându-l pe Iohannis şi nu arătându-mi de ce e bine să-l votez pe el.

DE CE SĂ VOTEZI PE IOHANNIS

1. Afirmă că educaţia este prioritate naţională. De asemenea, propune un sistem de sănătate accesibil tuturor şi menţionează că are soluţii pentru reducerea taxelor şi impozitelor.

2. Spune tare şi răspicat că doar el garantează independenţa justiţiei.

3. Pare, de cele mai multe ori, educat şi politicos. Lucruri destul de rare în România.

4. A transformat Sibiul dintr-un mic orăşel într-o capitală culturală europeană. Pot sta ca dovezi concrete ale unui om practic, gospodar şi implicat activ în astfel de iniţiative, iar România are nevoie de un om implicat 100% pentru viitorul nostru.

5. 

DE CE SĂ NU VOTEZI PE IOHANNIS

1. Are averi şi nu le poate justifica. De asemenea, cred că profesorii au fost umiliţi când a replicat cu GHINIONla întrebarea referitoare la provenienţa banilor cu care şi-a achiziţionat cele şase case, atâta timp cât el a fost doar profesor de fizică şi primar. Doar el a fost norocos, iar ceilalţi proşti că nu-şi pot cumpăra nici măcar o garsonieră.

2. A fost cercetat penal pentru trafic de copii, care, se presupune, că ar fi ajuns în băncile de organe din Canada.

3. Ca primar, nu a participat la manifestări dedicate cu ocazia Zilei Naţionale a României. Din punctul meu de vedere nu este compatibil cu românii, cu istoria noastră şi idealurile către care aspirăm.

4. Iohannis nu poate avea un guvern format strict din PNL şi, ca atare, voi fi nevoit să văd ca miniştri, din nou, pe Blaga, Videanu, Berceanu etc. şi alţi PDL-işti pe care nu pot să-i mai sufăr. Abia am aşteptat să dispară. Nu vreau să trăiesc, din nou, în trecut.

5. Pentru că ştiu că Iohannis este doar o marionetă băsistă căruia Blaga îi sopteşte la ureche Bună seara! Asta-mi arată cât de bou este.

6. Traian Băsescu este unul dintre principalii lui susţinători, la fel şi PDL. Să ne aducem aminte ce ravagii au făcut când au fost la guvernare? Salarii şi pensii tăiate, tineri nevoiţi să plece din ţară pentru a putea trăi şi multe altele. Toate au fost provocate de şleahta PDL-istă, actualii susţinători ai lui Iohannis. Vrea să taie pensiile din nou şi nu am cum să accept aşa ceva. Am bunici care se luptă lună de lună cu bani puţini, medicamente şi un trai cât de cât decent. Nu vreau să le fie şi mai rău.

7. Ungurimea îl susţine. Suntem convinşi că domnul Klaus Iohannis, care este minoritar, va rezolva idealurile poporului secui din Transilvania, a spus Laszlo Tokes. Nici nu se pune problema să accept aşa ceva, mai ales că ăştia militează pentru autonomia maghiarilor şi sunt convinşi că Iohannis îi va ajuta. De asemenea, este minoritar, da, şi chiar dacă faptul că e german poate părea ceva mişto, nu este departe de ţigani, unguri etc. Ideea e că e străin.