Blog personal - Mihai Grigorescu | Cum te iubești pe tine însuți?
16495
post-template-default,single,single-post,postid-16495,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Cum te iubești pe tine însuți?

Dacă aș fi primit un bănuț de fiecare dată când m-am simțit blocat sau supărat, aș fi devenit milionar! OK, asta este o metaforă! Cu alte cuvinte, viața îmi arăta că trebuie să lucrez la asta și nu mi-a fost ușor să fac acest lucru. Am încercat să mă conving că da, asta trebuie să fac și atunci totul va fi bine. Încercând și eșuând. Nu este acest lucru de dragoste de sine supraevaluat? De unde să știu că mă iubesc destul? Și asta este – mă gândeam și mă gândeam, nu îmi permitea să simt. Nu știu cum să dezvolți asta în interior.

Un sfat de la o doamnă bătrână

La unul dintre turneele mele din India, grupul meu aștepta într-o coloană în față la Taj Mahal. Aceasta abia se mișca. Așa că am avut foarte mult timp să discutăm între noi. Discuțiile întâmplătoare s-au răsucit într-o conversație mai profundă cu o doamnă mai în vârstă. În ciuda vârstei sale, spiritul pe care l-a purtat a fost atât de puternic și de inspirat! Cumva am sfârșit vorbind despre încrederea în sine și am fost deschis și foarte sincer (ceea ce din punct de vedere profesional nu ar trebui să facă un ghid, dar ca om, este ceva care îi ține pe oameni mai aproape unul de celălalt) și i-am spus: „ Știi, chiar și după ani buni de a fi un ghid aici și acolo, de a lucra cu oamenii și de a face cu situații uneori extreme, s-ar putea să par că sunt super încrezător și că știu mereu să fac lucrurile corect, dar nu le fac. În interiorul meu mă sperie puțin, neavând un indiciu despre ce se întâmplă, mă îndoiesc de mine și mă simt nesigur. Și este o treabă foarte dificilă să continuăm lucrurile când va fi așa. Uneori mă simt ca un schizofrenic.

Un sfat pe care mi l-a dat a fost simplu, dar uimitor. „Știi, fă un lucru și vezi diferența. În fiecare dimineață, când te privești într-o oglindă, spune cu voce tare: „Sunt o ființă frumoasă și sunt suficient în felul în care sunt. Sunt mândru de mine și mă iubesc. Sunt fericit și am primit asta.” Sau pur și simplu folosiți cuvinte diferite zi de zi, dar apreciați-vă în mod conștient. Această doamnă înțeleaptă, bătrână, era ceea ce aveam nevoie în acest moment.

Tratează-ți copilul interior ca și cum ți-ai trata propriul copil

Așa că s-ar putea să fiți acest mic copil speriat în interior, fricos să iasă afară și să aducă lumină. Nu este ok dacă vă simțiți confortabil. Dar, presupun că, pe măsură ce citiți acest articol, s-ar putea să doriți să lucrați la iubirea de sine. Să nu simți că ești suficient pentru ceilalți doare. Deci, dacă nu auziți cuvinte de apreciere din partea oamenilor din jur, faceți treaba asta chiar voi! Fii un super erou pentru tine, fii ajutorul tău de care ai nevoie cel mai mult. Completați-vă, zâmbiți-vă, îmbrățișați-vă din când în când. Ai acea compasiune cu tine, pentru că nimeni altcineva nu poate înțelege cum se simte a fi tu mai mult decât tine.

Dacă aveți un copil sau o nepoată sau ceva de genul acesta, în ce mod vă comportați? Ești blând cu ei, îi iubești, ai răbdare, nu urli sau nu folosești cuvinte rele pentru a-i face să plângă, să nu fii aspru cu ei sau să îi descurajezi, ci mai degrabă crezi în ei, îi sprijiniți și îi ajutați. Deci, de ce nu ne tratăm pe noi înșine cu tot respectul și dragostea ca și cum am fi propriul nostru copil?

Fă din răsfățul personal o prioritate

De câte ori în timpul zilei acest sentiment pe care vrei să-l apreciezi la tine însuți, munca ta, corpul tău puternic care te servește și te ține în pas cu diferite încercări? Mai degrabă te închizi în tine, nu acorzi atenție, amâni sau ceva de genul? Îl privești ca pe ceva care nu este binevenit? Dacă cred că sunt grozav, ceilalți mă vor găsi prea egoist, arătând cu încredere excesivă, mă vor privi prin degete, etc. Poți auzi aceste îndoieli în mintea ta? Aceste voci mici te țin jos?

Avem tendința de a sacrifica relația cu noi înșine, pentru binele altora, pentru ceea ce cred ei. Ce ridicol! Investim toate aceste daruri prețioase, timp și energie într-o direcție greșită! În loc de exterior, ar trebui să răspândim iubire mai întâi spre interior! Să astfel te simți complet. Și începe să crezi că nu este egoist sau împotriva regulilor sociale să mă simt grozav pentru a fi pe deplin eu. A vă antrena mintea să nu ne limiteze, ci să fim cei mai buni tovarăși ai noștri este un lucru FOARTE recompensant. Investiți timp în voi înșivă și tratându-vă ca pe cel mai bun prieten, iubit, cineva care merită toată această atenție se simte atât de frumos. De ce da? Pentru că meritați! Crede în el, simte-l și trăiește-l!