Blog personal - Mihai Grigorescu | De ce avem nevoie de un aparat de spalat cu presiune
15806
post-template-default,single,single-post,postid-15806,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
aparat de spalat cu presiune

De ce avem nevoie de un aparat de spalat cu presiune

Cand spunem aparat de spalat cu presiune ne gandim automat la spalatoriile auto si la aparatele destul de costisitoare cu care sunt spalate masinile. Ei bine, acelea sunt de regula profesioniste si din acest motiv au un pret mai mare. Pentru gospodarii exista aparate de spalat care incep de la preturi asemanatoare cu cele ale aspiratoarelor de camera.

Cu ajutorul unui aparat de spalat cu presiune nu va mai fi nevoie sa mergeti la o spalatorie auto deoarece va puteti spala masina oricand acasa. Veti castiga astfel timp si combustibil pentru ca nu va trebui sa va deplasati pana la prima spalatorie auto.

Pentru acest lucru nu aveti nevoie de cel mai puternic si cel mai scump aparat de pe piata. Unul cu o  putere cuprinsa intre 1000 si 2000 de W poate fi perfect pentru a putea spala masina si celelalte lucruri din gospodarie.

Spre exemplu, ploile de toamna si cele de primavara nu murdaresc doar masina ci si multe alte lucruri printre care si gardul sau pavajul. Desigur, putem astepta urmatoare ploaie mai lenta sau putem sa folosim cele mai bune aparate de spalat cu presiune.

In general, gardurile se murdaresc la baza lor atunci cand ploua foarte puternic si nu exista vegetatie in preajma. In schimb, pavelele nu se murdaresc neaparat cand ploua ci cand sunt calcate dupa ploaie. Noroiul este presat si se intareste, fiind astfel greu de curatat cu apa simpla.

Pentru o curatare usoara e important ca aparatul sa aiba o presiune si un debit cel putin mediocru. Acest lucru inseamna ca debitul trebuie sa fie de cel putin 350 de l/h, iar presiunea sa fie de peste 100 de bari.

Cu o presiune si un debit bun, aparatul poate indeparta pana si vopseaua decojita de pe gard. De asemenea, garajele nefolosite foarte mult timp pot fi curatite de paianjeni si alte insecte mult mai usor cu un jet de apa decat frecand peretii sau dand cu matura.

In principiu, aparatul de spalat cu presiune poate fi util in multe alte activitati din gospodarie. E foarte important sa alegem unul de care sa ne folosim cat mai mult timp si care sa faca fata cu brio oricarei cerinte prind curatenia.

Un aparat in regula ar trebui sa aiba, dupa cum am spus mai devreme, o putere de minim 1000 de W, un debit de cel putin 350 de l/h si o presiune de peste 100 de bari. De asemenea, daca e vorba de unul electric ar trebui sa ne uitam si la lungimea cablului de alimentare. Unele aparate au si optiunea de a transforma apa rece in apa calda. Acest lucru ajuta foarte mult la curatirea mizeriei.

Legat de accesorii, chiar daca le cumparati pe parcurs, ar fi mai bine sa aveti inca de la inceput un pistol pentru spalare bun si o perie pentru pardoseli. Un pistol de calitate poate amplifica presiunea aparatului de spalat. Nu intodeauna avem nevoie de o presiune mare ci mai degraba de o suprafata mai mare acoperita cu apa. Pentru acest lucru putem folosi peria pentru pardoseli.