Blog personal - Mihai Grigorescu | De Sarbatori alege o vacanta in Alpii Austriei!
15465
post-template-default,single,single-post,postid-15465,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De Sarbatori alege o vacanta in Alpii Austriei!

Multi dintre dumneavoastra isi indreapta atentia catre Austria in momentul in care trec in revista tarile ce gazduiesc statiunile de ski care ne merita atentia. Ei bine, Gabriele Lenger este o persoana cu o functie importanta in tara noastra, reprezentand figura oficiala a turismului austriac in Romania. Aceasta a afirmat in nenumarate randuri faptul ca turistii romani care isi apleaca atentia asupra statiunilor austriece sunt aceia care dispun cel putin de un buget mediu, accentul fiind pus asupra celor care depasesc linia mediana si se indreapta catre un fond mai amplu de economii.

Cate zile petrec acestia intr-o escapada la ski in Austria si unde aleg sa se cazeze? Media arata un cumul de cinci zile, in timp ce unitatile de cazare cele mai apreciate par a fi hotelurile de cel putin patru stele. Stim si noi faptul ca romanii aleg sa viziteze destinatiile straine doar in momentul in care simt pe deplin ca pot duce in spate o asemenea cheltuiala, iar din aceasta cauza nu este de mirare faptul ca sunt captivati de hotelurile luxoase de pe cele mai inalte creste ale Alpilor Austrieci.

Destinatiile preferate ale acestora? Cinci la numar sunt si incep cu Viena. Aceasta este o atractie incontestabila, in primul rand datorita targurilor tematice organizate inca de la inceputul lunii noiembrie. Spectacolul de lumini si numeroasele artificii gurmande si decorative pe care le puteti achizitiona de acolo vor ramane intotdeauna suverniruri de pret, insa pentru a ajunge in posesia lor va trebui sa scoateti din buzunar sume semnificative. Statiunea montana Innsbruck detine noua partii impozante si intruchipeaza un adevarat centru sportiv al lumii, asta pentru ca a gazduit, nu mai putin de trei ori, faimoasele Jocuri Olimpice din sezonul alb. Si totusi, cine nu si-ar dori sa incerce macar o data partia pe care a evoluat de atatea ori sportivul preferat?!

Turistii care alcatuiesc grupuri eterogene din perspectiva experientelor cu skiurile aleg sa se indrepte catre acele statiuni multifatetate, unde au ocazia sa isi exerseze abilitatile sau sa isi dezvolte pasiunile atat cei incepatori, dar si skiorii desavarsiti cu ani buni de experienta in spate. 50 de kilometri va asteapta cu nerabdare in statiunea austriaca Neustift, gama de oferte ski 2015 orientata catre aceasta destinatie fiind mai tot timpul apretata cu discounturi semnficative!

Ajungem si la destinatiile de top ce se numara printre preferatele celor cu experienta vasta in ski, sau in sporturile de iarna in ansamblu. Doua la numar sunt statiunile austriece care atrag, an de an, un flux impresionant de turisti proveniti din toate colturile lumii. Kaprun isi deschide portile in timpul anotimpului rece cu o oferta de nerefuzat, propunand turistilor nu mai putin de 130 de kilometri de partii, in timp ce Solden nu dezamageste prin cei 151 de kilometri de partie si doi ghetari impozabili schiabili, avantaje la care se adauga un plus enorm pentru cei dornici de adrenalina: existenta celei mai lungi partii de pe glob, ce se intinde pe o suprafata de aproximativ 14 km.