Tranzactii

Despre tainele tranzactionarilor

Am inceput cu o tranzactie sell pe F40. Nu mi-a purtat noroc. O ora mai tarziu eram pe minus cativa euro si tendinta era de crestere. Inca o ora mai tarziu minus 11 euro, apoi a inceput sa coboare usor….cu pasi de furnica. La 12.30 aveam minus 17 euro…si incepusem sa ma ingrijorez…La 12.35 o coborare brusca, care ma aduce sub minus 10 euro si parca imi permit sa respir din nou.

Am reusit sa inchid la 13.43, cu un profit net de 70 de centi. Puteti rade, dar m-am bucurat. Avusesem emotii. Un castig mic este de preferat unei pierderi mari, nu?

Am sentimentul ca azi nu e o zi buna pentru tranzactionare, dar tare ma mananca degetele sa fac cei 5 euro pe care mi i-am propus. Am mai incercat o tranzactie cu DE30, dar afurisitul de neamt mi-a dat niste emotii de imi simteam inima in gat. Asta pentru ca datorita marjei de aproximativ 45 de eur, imi este total interzis data fiind suma mica din contul meu. Dupa jumatate de ora in care am oscilat intre 4 euro plus si 10 euro minus, am reusit sa inchid pozitia cu un castig perfect egal, la cent, cu comisionul care mi se percepe, deci…mai spun o data, poate ca nu s-a dus vestea pana in cele mai intime zone ale creierului meu incins: nu e o zi buna pentru tranzactionare.

Odata cu deschiderea americanilor, la 16.30 am crezut ca voi face mare lucru, dar nu s-a intamplat asa.Am deschis doua pozitii pe buy e US2000, fratiorul mai mic al lui Dow Jones, care are marele avantaj de a avea o marje de numai 4.08 eur. Nu am avut inspiratia sa inchid nici una cand aveam un profit de 2 euro si ceva, asa ca m-am tarait cu ele pana pe la 7 seara, cand am reusit sa trimit una la culcare cu gloriosul profit de 1euro net. Contul meu masura 76.70 euro, deci am muncit toata ziua pentru 1 euro si 70 de centi si am ramas cu o pozitie buy deschisa. Dumnezeu cu mila!