Efectele sportului asupra starii de bine - III

Efectele sportului asupra starii de bine – III

Produsele chimice
Corpul tau produce substante chimice cunoscute sub numele de endorfine , care imbunatatesc imunitatea, te ajuta sa te simti mai relaxat si reduc perceptia durerii.

Endorfinele sunt un stimulent natural al starii de spirit al organismului si sporesc foarte mult sentimentele de satisfactie, pozitivitate si optimism. Pe de alta parte, corpul dumneavoastra produce si hormoni cunoscuti sub numele de cortizol si adrenalina, care promoveaza sentimentele de tensiune, stres si anxietate.

Daca exista un dezechilibru, este posibil sa va simtiti mai stresati din multe timp si sa va fie greu sa va relaxati sau sa vedeti aspectele pozitivele intr-o situatie. Exercitiile fizice regulate va ajuta sa va echilibrati starea hormonala, promovand in acelasi timp generarea de endorfine si reducand nivelurile de activitate ale hormonilor de stres, ajutandu-va sa obtineti o stare de spirit mai fericita si mai calma.

Ingrijire auto
Exercitiul este cu siguranta unul dintre cele mai bune tipuri de ingrijire de sine pe care ti le poti oferi. Multi oameni cred din greseala ca exercitiul fizic este ceva ce trebuie sa facem pentru a ne pedepsi corpul pentru ca este supraponderal sau pentru ca nu este suficient de sanatos, dar adevarul este ca corpul tau are nevoie de miscare la fel cum are nevoie de hrana si apa. Daca ati decis ca veti incepe sa practicati mai multa ingrijire de sine si sa invatati sa va iubiti, obtinerea unei rutine regulate de exercitii fizice este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru corp si minte.

Fa miscare pentru ca stii ca corpul tau merita sa-l ajuti sa ramana puternic si sanatos si sa lucreze in continuare asa cum ar trebui. Alegeti un exercitiu care va place cel mai mult, fie ca va plimbati in peisaje superbe, dansati acasa sau va intindeti cu yoga.

Exercitiul regulat nu este doar unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru sanatatea ta fizica; de asemenea, va va ajuta sa reduceti stresul, sa va imbunatatiti starea de spirit si sa dezvoltati o perspectiva mai pozitiva asupra vietii.