Exersati iertarea pentru a experimenta mai putin amanare

Exersati iertarea pentru a experimenta mai putin amanare

Cand trec printr-un proces de auto-reflectie, ma uit la ceva cu care ma confruntasem inainte – amanarea existenta in viata mea. Te poti raporta la asta? Stau la biroul meu si merg metodic, totusi, ceea ce ma retine in diferite etape ale vietii si duce inevitabil la amanare. Este:

lipsa de disciplina
lipsa de motivatie
lipsa de directie
lipsa modelelor de rol
nevoia de certitudine
frica de esec
lene
asteptari ridicate, fara a pune cu adevarat in lucru

Incep sa inteleg mai multe despre trecut, gradul sau de influenta, cum imi permit trecutului sa se afle in prezentul si viitorul meu. O modalitate de a sparge ritmul de amanare este schimband relatia cu evenimentele, obiceiurile trecute, limitand credintele care reduc puterea pe care o au asupra mea si atasamentele pe care le-am dezvoltat. Inseamna sa te autorefecti la nivelul urmator, sa-ti asumi responsabilitatea si actiunile.

Antreneaza mintea spre pozitiv

Incepeti sa faceti o lista de credinte autolimitate, evenimente de viata, prejudecati si altele care va retin.

Pentru fiecare dintre aspectele negative va puteti gandi si face efortul de a-l schimba in ceva pozitiv. La fel cum putem antrena mintea sa creada in negativ, il putem instrui sa credem in pozitiv. Pentru a alege gandurile si credintele care imputernicesc.

Deseori dificultatile de a da drumul sunt legate de oameni, evenimente, amintiri pe termen lung care sunt create din experiente emotionale extrem de puternice. A exersa iertarea inseamna a alege sa te ierte pe tine si pe ceilalti pentru conditii mai putin decat perfecte care iti afecteaza viata, fericirea si productivitatea.

Cum s-au schimbat lucrurile pentru mine

Avand claritate asupra a ceea ce nu functioneaza, notandu-l, vazandu-mi propriile cuvinte si sentimente pe hartie; imi da putere. Ma simt optimist si motivat pe masura ce precedentul sentiment neputincios si coplesitor a disparut.

Pot orienta atentia asupra a ceea ce conteaza si pot alege ceea ce conteaza cel mai mult in acest moment al vietii mele si sa incep sa iau masuri in aceasta directie. Stiu ca fara efort sustinut as trai in aceeasi mocirla. Fac alegerea de a ma ierta pe mine si pe ceilalti de dragul eliberarii din trecut si folosesc acel timp si energie pentru a realiza ceva, in loc sa ma indepartez.

Invata sa cultivi disciplina interioara si reflectarea regulata de sine si vorbeste cu un antrenor al mintii.