facebook

Facebook este foarte intrusiv

Facebook devine din ce in ce mai intruziv, lucru confirmat de foarte multe persoane. O situatie inedita s-a intamplat cu un psihiatru.

Acesta si-a dat seama ca Facebook este foarte intrusiv datorita faptului ca a reusit sa-i acceseze contactele de pe telefon, propunandu-i sa adauge in lista de prieteni persoane cu diverse probleme de natura psihica. Lucrul acesta este destul de dubios pentru ca psihilogul cu pricina nu este un utilizator avid al retelei de socializare.

Mai mult decat atat, acesta nu intra pe Facebook decat in vacante, iar faptul ca reteaua de socializare a inceput sa-i afiseze ca optiuni de adaugare diversi pacienti a venit ca o surpriza destul de neplacuta.

Majoritatea pacientilor lui sunt in varsta, dar mai are si unii pacienti de varste mijlocii care mai utilizeaza Facebook-ul. Se pare ca reteaua de socializare a primit accesul la aceste persoane fara ca psihologul sa-si dea acordul. Din ce s-a constatat pana acum, acest acces a venit datorita faptului ca atunci cand utilizatorul a permis aplicatiei Facebook sa acceseze contactele de pe telefon, aceasta a preluat si numele persoanelor, aparand ca recomandate pe feed-ul psihologului.

Facebook apeleaza la niste algoritmi complexi prin care reuseste sa preia datele de pe telefonul mobil si cu ajutorul acestora sa faca propuneri de prietenie acestor persoane.

Purtatorii de cuvant din cadrul Facebook nu sunt de aceeasi parere, ei respingand aceasta teorie. De asemenea, ei au infirmat si faptul ca Facebook este intruziv, adaugand ca reteaua nu face altceva decat sa propuna aleator prieteni persoanelor care au foarte putini sau care nu au deloc.

Acesti prieteni sunt propusi in functie de tara sau oras, precum si de varsta. Alti factori de propunere al prietenilor sunt in functie de informatiile legate de munca si sanatate, precum si de educatie. Oricum Facebook stie foarte multe despre noi, chiar daca cei de acolo confirma sau nu.