Blog personal - Mihai Grigorescu | Gateste burgerul perfect cu aceste cinci trucuri!
15640
post-template-default,single,single-post,postid-15640,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
restaurant burger

Gateste burgerul perfect cu aceste cinci trucuri!

Multe persoane sunt pasionate de preparatele din carne, asa cum sunt micii, friptura sau carnaciorii. Iar daca pe acestea le-ati incercat pe cont propriu, atunci a venit momentul sa porniti spre un nou deliciu culinar, respectiv burgerul. Retete veti gasi din belsug atat in revistele de profil, cat si in mediul virtual. Insa, foarte putine sunt acelea care va ofera si trucuri pentru a nu da gres in prepararea unei chiftelute pofticioase.

Spuneti adio sortimentelor de carne lipsite de calitate, grasime si prospetime

Nu intentionati sa gatiti burgeri pentru mai mult de cinci persoane, asta fiind cazul cel mai dificil pentru o gospodina. Tocmai din aceasta cauza, incercati sa nu faceti economii la buget in momentul in care alegeti carnea. De preferat, carnea trebuie sa fie tocata pe loc, dintr-o bucata care sa aiba pe putin 20% grasime. Daca alegeti vita sau porc nu conteaza foarte mult, insa spuneti „da” producatorilor autohtoni care si-au crescut animalele cu iarba si tarate.

Nu exagerati cu surplusul de ingrediente sau condimente

Este cunoscut faptul ca o chifteluta in a carei compozitie punem ceapa si multe alte condimente nu va fi la fel de gustoasa si sanatoasa precum una simpla, asezonata doar cu putina sare si piper. De alftel, majoritatea bucatarilor care sunt responsabilii de drept in spatele unui restaurant burger stiu ca textura poate deveni gumoasa daca este imbibata cu alte ingrediente.

Adancitura din mijlocul chiftelutei este absolut necesara

Nu de alta, insa in lipsa ei burgerul va ajunge sa aiba forma unei mingi de fotbal, fiind rotunda in intregime. Tocmai din aceasta cauza, inainte de a plasa burgerul pe gratar asigurati-va de faptul ca ii imprimati in mijloc o adancitura, pentru a va fi mai usor sa turnati peste ea topping-uri la final.

Gratarul foarte bine incins

Crusta este vitala pentru gustul memorabil al unui burger, iar pentru a indeplini acest obiectiv devine esential ca focul sa fie unul ridicat. Asadar, asteptati ca gratarul sa se incinga bine inainte de a pune chiftelele la prajit.

Nu apasati carnea si nu taiati chiftelele pe gratar

Oricat de putin rabdatori ati fi, trebuie sa eliminati aceste doua practici din rutina pentru ca riscati sa mancati un burger sec, fara pic de zeama. Iar, dupa cum bine stiti, sucul propriu reprezinta cel mai de pret atu al acestui preparat. Asadar, nu intepati si nu presati burgerii cu furculita si, in niciun caz, nu ii sectionati pentru a vedea daca s-au patruns.