Blog personal - Mihai Grigorescu | Gazudire web – optiuni interesante
16000
post-template-default,single,single-post,postid-16000,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
gazduire web

Gazudire web – optiuni interesante

Pe vremuri, cand ma uitam la serialul „Totul despre sex” si o vedeam pe Carrie Bradshaw scriindu-si articolele la laptop, imi imaginam ca asa arata fericirea: o masa, un laptop si o femeie frumoasa si destepta careia i se intampla lucruri si le pune pe pagina virtuala.  Nici acum, dupa ce am vazut serialul cap coada de nu stiu cate ori, cu toate sezoanele lui, nu mi-am schimbat parerea radical.
Singura diferenta este ca acum am si eu masa mea cu laptop, blogul pe care imi astern gandurile si prietenii virtuali care ma citesc. Mi se intampla si mie lucruri, iar pentru cazurile in care realitatea nu imi serveste drept sursa fresh de inspiratie, am o multime de amintiri de asternut, dileme care ma chinuie inca de lamurit si povesti, multe povesti de impartasit. O tigara fumega uitata in scrumiera si degetele imi aluneca pe taste in ritm mereu mult prea lent fata de navala gandurilor, dar fericirea jur ca arata azi exact la fel ca atunci, pe vremuri. O mai invidiez inca pe Carrie Bradshaw, asta pentru celebritate, desi imi imaginez, in clipe de speranta, ca lucrurile se intampla in timp, iar daca nu o fac…pana la urma ala era numai un film si aici e realitate, ce vreau pana la urma?
In spatele povestii cu scrisul linistit la laptop, insa, se afla ore si zile lungi in care, pentru a-mi pune blogul pe picioare, mi-am prins urechile in chestiuni tehnice care pareau sa ma depaseasca. Nu m-au depasit, din fericire.
Blogul nu inseamna numai scris, talent si scris, ci setari, alegerea domeniului cel mai potrivit si apoi inregistrarea sa, gazduire web, configurare, alegerea ofertei celei mai avatajoase  si apoi speranta ca toate cheltuielile vor fi compensate, daca nu financiar, macar prin satisfactia pe care ti-o aduce aprecirea cititorilor.

Un blogger de succes trebuie nu doar sa stie sa scrie, nu e suficient sa aiba ceva de spus, trebuie sa se adapteze si sa invete mereu: aspecte tehnice pe care nu credea ca le va deslusi vreodata, SEO, modul in care poate si trebuie sa faca in asa fel incat sa construiasca, in jurul cuvantului sau, un brand.

Un blogger de succces trebuie sa ofere publicului ceva care nu s-a mai oferit pana atunci sau macar in moduri in care altii nu au mai facut-o. Sa stie un pic de gramatica, ceva engleza, un pic de html…sa aiba simtul culorii si idei indraznete…sau sa invete repede. Bineinteles, este perfect valabila si varinata in care se plateste inca de la inceput pentru serviciile astea, dar in acest caz investitia in blog este mare inca din primul moment si in loc sa fie de numai cativa euro, cati iti trebuie pentru gazduire si domeniu, chiar se insuteste.

Nu in ultimul rand, pentru a deveni un nume cunoscut online, trebuie sa abordezi povestea asta cu scrisul cu seriozitate. Sa aloci timp, sa inveti sa faci niste fotografii cat de cat reusite ( in loc sa le copiezi in mod ilegal de pe alte site-uri) sau sa folosesti unele gratuite pe care le ia toata lumea, sa nu iti dezamagesti cititorii, sa aloci timp scrisului asa cum aloci mancatului, de exemplu, in mod regulat si santaos, fara graba, cu atentie pentru ca blogul este o parte din tine, cea mai expusa practic,  cel putin in lumea internerului.

Pare greu? Este! De acea sunt putin bloggeri mari…