timp bani

Gestiunea timpului: invata sa profiti de momentele de energie

Daca tot m-am apucat sa va povestesc despre gestiunea timpului, hai macar sa o fac pana cand imi termin de expus toate ideile. Ele sunt pana la urma simple, nu am sa afirm altceva, nu am descoperit eu apa calda si roata, dar ideile cele mai simple au, deseori, cel mai mult succes. Greu nu este sa le emiti, ci sa le respecti si pentru ca ma pot lauda ca o fac, cred ca nu e o ideea rea sa va si povestesc despre asta.
Nu ma laud eu, o fac altii care m-au intrebat nu o data daca ziua are pentru mine tot 24 de ore. Sincer, nu stiu. Timpul pana la urma este modelat de noi insine, de starea pe care o avem, de oboseala pe care am acumulat-o sau de care am reusit sa scapam.
Am zile in care nu reusesc decat sa ma duc pana la piata si ma simt obosita, asa incat in acelea nici nu incerc sa fac mare lucru si sunt zile in care ma simt plina de energie si atunci incerc sa profit la maxim de ele, ma asez, de exemplu, la biroul de lucru si nu ma mai ridic decat cateva ore mai tarziu. Incet-incet, invatam sa ne cunoastem corpul si mintea, sa ii ascultam semnalele si sa valorificam la maxim momentele in care toate circuitele functioneaza la capacitate maxima.
Daca am fi masinarii cu arc care am functiona pe baza intoarcerii cheitei, atunci toate lucrurile ar fi mult mai simple, iar cele care nu, s-ar rezolva mult mai usor, dar suntem oameni si energia, starea noastra de bine, eficiente noastra depind de o multitudine de factori, deopotriva externi si interni, de la fazele lunii si pana la vremea de afara sau alimentatia pe care am adoptat-o.
In cazul in care ma apuc de o multime de trebuei intr-o zi in care sunt obosita si fara chef, nu numai ca ma simt slabita si descurajata, dar nu dau nici un fel de randament si asta ma descurajeaza. prefer ca atunci sa fac plimbari, sa ma uit la televizor, asteptand sa ma simt mai bine. In acest fel, resusesc sa raman motivata si sa petrec si timp alaturi de oamenii mei dragi.