cumparaturi in new york

Goana dupa cumparaturi la New York

Este o carte pentru fete, scrisa de Sophie Kinsella, pe care am citit-o anul trecut cred. Intr-o vreme ma gandeam ca sunt “defecta” in privinta cumparaturilor. Pentru ca pur si simplu uneori nu ma pot abtine. Dupa ce am citit insa aceasta carte am realizat ca mai sunt si altii ca mine. Din fericire (sau din nefericire) sotul meu este exact la fel ca mine.

Insa cel mai bine ma simt la New York. Ma refer la febra cumparaturilor, desigur. Va puteti inchipui ca in aceasta metropola lumea sta la coada, in fata magazinului, ca sa intre sa cumpere. Chiar aseara, am vazut o astfel de coada, pe 5th Avenue, la magazinul Abercrombie and Fitch. Este adevarat insa ca preturile la New York sunt cel putin ridicole in comparatie cu cele din Europa. Ca sa va dau un exemplu, daca o pereche de pantofi este 80 de euro sa spunem, in Europa, in State este 80 de dolari. Si daca esti un cunoscator, te urci in Grey Line si intr-o ora esti la cel mai renumit outlet: Woodbury. O singura zi nu iti ajunge sa intri in toate magazinele. De la Nine West, Nike, Adidas, Esprit, Tommy Hilfiger, Polo, Nautica, pana la Guess, Cavalli, Armani, Salvatore Feragamo, Zegna, etc.

De fiecare data cand vin la New York merg pe jos cat nu merg acasa intr-un an intreg si evident picioarele mele se fac praf. De ce? Pentru ca este magazin langa magazin. Nu cred ca cineva s-ar putea abtine. Nu?

P.S. Sa nu intelegeti gresit, mai sunt si alte lucruri interesante la NY. Despre ele insa am sa va povestesc zilele urmatoare. Maine sper sa reusesc sa va arat pozele din Central Park. Nu le pot incarca din cauza unei erori.