Gramajoara, te poti naste!

Gramada de Bobi a implinit noua luni. Cam cat ii ia unei vieti sa se nasca. Prin urmare, bobii au picioare, vor putea cauta singuri cararile. Au maini, vor putea pastra legaturi, fix ca niste franghii impletite. Suflet au avut mereu. Nu stiu daca sunt mama gramezii sau proprietara. Stiu ca nu s-a inchegat in pantec, ci in inima. Doar de acum poate vorbi singura, in limba ei, pe intelesul tau. Am botezat-o in spiritul unui album de sentimente, deschis ca o biblioteca.

Gramada de Bobi a devenit de azi, un souvenir, siragul unor experiente complexe traite de toti, nespuse de multi. Gramada de Bobi este de acum, cartea ta virtuala. Pentru cei ca tine care intreaba, pentru cei care vor sa o faca si inca mai asteapta. Gasesti aici dragostea, tristetea, amagirea, bucuria, speranta, deziluzia, teama, visul. Ma gasesti pe mine. La orice ora. Am fost cu un pas inainte sau gand la gand. Am facut-o.

Din respect. Ti-am alaturat o melodie. M-am gandit ca e imposibil sa nu vrei acasa. Cu fotoliul comod vii tu. Te supun insa unui sacrificiu. Gramada e inca nelistata. De aceea, nu o poti uita intr-un sertar, nu o poti aseza pe noptiera. Nu o poti insera in bagajul de voiaj, nu o poti purta in dosul blugilor. Peste sarcina mea spirituala a trecut o iarna, o primavara, o vara si iata, o toamna. Nu o luam de capat. Mergem inainte. Am pus-o in premergator sa poata alege directia. Cat timp s-a metamorfozat, bobii si-au facut poteca spre tine.

Iti amintesti poate. „Daca vrei fericire”, „Privind spre niciodata”, „Nimic din nimic”, „5 Minute”, „Visina de satin”, „Burduf cu suflet”, „Picuri de speranta”, „Vartej boem”, „Maci rosii”, „Cofetaria gandurilor”…Le-am facut pachet si le-am expediat. Ti-am spus candva sa lasi fereastra sufletului deschisa. Indiferent de ce as fi vrut, iti multumesc ca ai trecut pe aici. Oricat de putin te-ai aratat. Daca nu te-am convins, nu inseamna ca am gresit. Ci doar ca mai am timp. Sa astepti. Sa-ti explic.