yahoo

Hackerii atacă Yahoo

Un lucru cert este ca Yahoo nu mai este chiar atat de sigur cum era acum multi ani. Un atac masiv asupra companiei a avut ca efect afectarea a peste 500 de milioane de conturi. Cu toate ca Yahoo este inca destul de apreicat, lucrurile au tendinta de a deveni din rele mai rele, multi utilizatori hotarand sa renunte la conturile lor de yahoo pentru a trece pe concurentul cel mai puternic si anume Google.

Din ce a mentionat compania, se pare ca hackerii au obtinut accesul numelor conturilor, parolelor si datele de nastere ale utilizatorilor. Cu toate ca pieredea acestor date nu este una critica, se pare ca problemele prin care trece Yahoo in aceasta perioada se agraveaza pe zi ce trece, iar faptul ca informatia se pierde asa de repede, nu este un atu al companiei.

Exista informatii cum ca aflarea parolelor multor utilizatori va duce la o dezlegare mult mai usoara a parolelor ducand la punctul imediat urmator si anume la ghicirea parolelor mult mai rapid de catre hackeri. Desi Yahoo nu mai straluceste cum o facea in trecut, compania este destul de activa si detine foarte multe site-uri web care reusesc sa intre in contact cu aproape un miliard de oameni in mediul online.

Desi nu se stie cu exactitate de udne a venit atacul, se pare ca Yahoo prefera sa tina aceasta informatie cat mai ascunsa. Unii spun ca acest atac a venit de undeva din afara Statelor Unite, cu toate ca nimic nu este cert pana in acest moment. Cel mai bine este sa fim atenti, iar atunci cand ne punem o parola sa fie una mai greu de spart. Mai trebuie sa avem in vedere si faptul ca cele mai bune parole sunt cele bazate pe numere si litere si nu cele bazate pe cuvinte.