Blog personal - Mihai Grigorescu | Imbunatatirea conditiilor de pregatire in sport
15716
post-template-default,single,single-post,postid-15716,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
gazon artificial

Imbunatatirea conditiilor de pregatire in sport

In Romania, investitiile in sport au fost intotdeauna, cel putin pe planul secund al oficialilor guvernamentali si ai oamenilor de afaceri. De fiecare data cand sportivii nostri obtin performante in cadrul competitiilor internationale, acestia trag un semnal de alarma privind conditiile de pregatire precare, dorind o infrastructura sportiva mai buna pentru a spera la performante viitoare. Perfect justificabil, pornind de la premisa ca in momentul de fata exista suficiente inovatii in lumea sportului care ar putea sa elimine dependenta de conditiile impuse de natura. Ca un exemplu adjuvant, amintim terenurile acoperite cu gazon sintetic, fiabile pentru numeroase activitati sportive.

In ultmii ani, in Romania s-au construit cateva baze sportive, insa insuficiente raportat la numarul de sportivi legitimati sau care ne reprezinta in competitii. Fondurile europene au constituit o resursa importanta in construirea infrastructurii. Un proiect bine pus la punct asigura unui club sportiv, unui intreprinzator sau unei autoritati locale, finantarea de care are nevoie pentru a imbunatati infrastructura sportiva, in aceasta categorie intrand atat suprafetele de gazon sintetic, cat si utilarea propriu – zisa a bazei.

Dezvoltarea suprafetelor acoperite cu gazon sintetic in ultimul deceniu a condus catre o raspindire a acestora in randul sporturilor de tip outdoor. Ne referim in special la fotbal, dar si la alte sporturi precum tenis, rugby, atletism sau golf.

Fotbalul este, de departe, cel mai apreciat sport din tara noastra, in pofida rezultatelor nu tocmai stralucite pe care le avem in comparatie cu alte tari. Totusi, implicatia sa in viata sociala este mai puternica decat in cazul oricarui alt sport. De aceea, copiii mai ales, isi aleg modelele din fotbalistii cei mai cunoscuti si isi doresc sa ajunga ca ei. Practic, de aici incepe aventura in viata sportiva. Terenurile din gazon artificial pentru fotbal reprezinta un punct de atractie pentru cei mici, deoarece aceasta suprafata le asigura cele mai bune conditii, fidele suprafetelor pe care se pregatesc idolii lor. Totodata, ii proteajeaza de eventuale accidentari datorita starii precare a terenului. Asa cum va imaginati, iarba poate sa creasca neuniform, fiind deseori afectata de conditiile meteorologice. De asemenea, un teren natural va fi influentat de mentenanta de care se bucura din partea ingrijitorilor, aspect nu la fel de relevant din perspectiva unei suprafete sintetice.

Centrele de copii si juniori ale clubrurilor si scolile de fotbal particulare cunosc foarte bine avantajele acestui tip de suprafata. Amenajarea unor terenuri sintetice nu asigura performanta sportiva, dar reprezinta, cu siguranta, un punct de atractie pentru cei mici si le asigura conditii mai mult decat decente de pregatire si confort.