Înțelegerea puterii de a da

În acest articol, vreau să împărtășesc câteva informații despre puterea de a da fără atașament la rezultatul final. Când mintea noastră depinde de un anumit rezultat și nu obținem acel rezultat, tindem să ne simțim dezamăgiți și pierdem auto-motivația de a continua călătoria dăruirii.

V-ați întrebat vreodată de ce este atât de dificil să renunțați la așteptări atunci când dați? Uneori ne spunem: dacă fac ceea ce este bine, voi primi ceva sau dacă fac asta, voi primi asta …

Starea Ego – minte

Vreau să vă imaginați că altceva ține de ideea egoismului, că ceva este altfel altfel decât tine. Ideea de a dori ceva în schimbul acțiunilor dvs. provine dintr-o stare de spirit care nu se simte conectată, completă, deplină sau mulțumită.

Acea stare de minte ne separă, una de alta. Și aici nu reușim să realizăm relații de lungă durată – când nu există o legătură reală între noi și ceilalți, doar ideea superficială de a obține ceva în schimb.

Această structură ne limitează să fim empatici, amabili și compătimitori. Acesta se numește EGO.

Eul provine dintr-un loc al lipsei și creează egoism care trăiește, de asemenea, în sensul că nu este suficient, ceva ca mine, eu, mine. Vi se pare familiar?

În această stare, este foarte dificil să dai fără așteptări, deoarece ego-ul se identifică cu multe idei despre cine ești. De asemenea, doriți să fiți recunoscuți într-un anumit fel, doriți să fiți mai buni decât alții, imaginea de sine devine un fel de distorsionat, nu mai acționați ca voi înșivă, ci acționați conform ideii pe care ego-ul o spune despre voi.

Când vorbim despre a da fără așteptări, oricât de bune sunt intențiile tale, dacă te afli în mintea ego-ului, există întotdeauna bune și rele, iar acest lucru creează disconfort în ideea de a oferi. Acordarea devine condiționată de rezultatele exterioare, mai degrabă decât de satisfacția de a împărtăși cine suntem și de resursele pe care le avem.

Am experimentat că, în esența ființei mele, sunt complet. Nu mai este nevoie de „eu, mă, eu” din nou. Când găsesc liniște și liniște, în care mintea ego-ului nu mai stăpânește gândurile și acțiunile mele, este locul în care pot experimenta harul de a da liber și iubitor.