Căsătorie

Joaca de-a casatoria

Bărbatul este o fiinţă suavă, docilă şi mândră de statul său de mascul feroce. Este foarte lăudăros cu faptul că Dumnezeu i-a dat în viaţă o banană şi două prune-n pantaloni şi nu a primit doar un coş de fructe gol. Se mândreşte des cu asta şi încearcă să-şi vâre banana-n tot felul de locuri care mai de care mai interesante şi greu accesibile. Oricum, ideea principală este că, în general, bărbatul este fericit.

După cum toată lumea ştie, această fericire este efemeră, durează mult prea puţin. Astfel că în viaţa bărbatului apare un moment, de răscruce ar spune unii specialişti, cel puţin o dată, când fericirea este spulberată de un necaz major, o catastrofă etc. Pe scurt, căsătoria.

Ei bine, căsătoria pentru femeie este împlinirea sufletească, trecerea peste nenumărate eşecuri şi uitarea dobitocilor care au intrat în viaţa ei până atunci. Femeia vrea ca această sărbătoare să fie una perfectă şi să rămână-n amintirea tuturor ca momentul în care ea, alături de alesul inimii, au păşit pe un nou drum plin de evenimente, de întâlniri cu socrii şi mese în familie plictisitoare, dar se vor iubi unul pe celălalt atât la bine, cât şi la rău. Zic şi eu.

Bun, după cum spuneam această petrecere trebuie să fie perfectă. Bărbatul nu are nimic împotrivă. Acum, pe bune, de câte ori aţi văzut un bărbat păsându-i de ce culoare au florile, paharele, husele pentru scaune sau mocheta de pe jos. Oricum o să se-mbete şi nu o să mai conteze nici dacă mireasa de lângă el este chiar a lui.

Femeia se ocupă de asta. Evident, pentru femeie, intrarea în biserică este ceva important, dar nu la fel ca petrecerea de după. Dacă bărbatul are ceva pe masă de băut, este în regulă. Femeia, în schimb, ţine cont de orice pas care trebuie îndeplinit pentru a avea parte de-o petrecere sclipitoare.

Acum, dacă ar fi să mă întrebi pe mine ce mi-ar plăcea, ţi-aş spune că locaţia nu contează atât de tare, ci mai degrabă compania plăcută a familiei şi depănarea unor amintiri cu vechii prieteni ar fi de ajuns, dar, totuşi, hai să detaliem puţin. Cred că: